MEB açıklaması! Kar tatili olan illerin listesi | 23 Aralık Cuma

23 Aralık Cuma okullar tatil mi? Hangi illerde okullara kar tatili verildi? Kar yağışının yoğun olarak devam ettiği Gaziantep, Antalya, Kayseri, Malatya, Elazığ, Ankara, İstanbul, Bolu, Mersin, Sinop, Kilis, Hatay, Konya, Niğde, Karaman gibi illerde okullar tatil olacak mı? 23 Aralık Cuma kar tatili olan iller haberimizde.

EĞİTİM - 2016-12-22 16:29:03

SinopNiğde ve Konya illerimizde kar tatili var mı yok mu tüm veliler ve öğrenciler bunu merak ediyor. 3 ilimizde de etkisini artıran kar yağışları sonrası gözler Valiliklerden gelen açıklamalara çevrilmiş durumda. Konya da kar tatili var mı? Sinop da kar tatili var mı? Niğde de okullar tatil mi? Tüm bunların cevabı haberimizde.

MERSİN MUT'TA OKULLARA KAR TATİLİ UZATILDI

Mersin'in Mut İlçesi'nde yoğun olarak devam eden kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil edilen okulların tatil süresi uzatıldı. İlçede kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle cuma günü de okullar tatil edildi. Araya haftasonu tatilinin de girmesiyle birlikte ilçede eğitim pazartesi günü başlayacak. 

KONYA'DA OKUL TATİLİ UZATILDI

Konya il merkezinde okullar kar yağışı, don ve buzlanma sebebiyle 23 Aralık Cuma günü de tatil edildi.
Konya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Valiliğimizce devam eden kar yağışı, aşırı don ve buzlanma nedeniyle il merkezinde 23 Aralık 2016 Cuma günü (Meram Karatay Selçuklu ilçelerinde) ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edilmiştir. Ayrıca Başbakanlığın 3 Aralık 2002 gün ve 2002/58 sayılı Genelgesinin 3. maddesine göre il genelinde tüm kamu kurum ve kuruluşlarında 23 Aralık 2016 Cuma günü hamileler ve engelliler de 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır. Diğer ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının alınmasının takdiri ilçe kaymakamlıklarındadır" denildi.


BURDUR'UN İKİ İLÇESİNDE OKULLARA KAR TATİLİ

 BURDUR'un Kemer ve Tefenni ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
Kemer ve Tefenni ilçelerinde dün gece başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde etkisini iyice artırdı. Yollar, araçların üstleri, çatılar ve ağaçlar tamamen karla kaplanırken, özellikle sabahın ilk saatlerinde araçlar yollarda ilerlemekte zorlandı, araç trafiğinde aksamalar yaşandı. Kar yağışının yaşamı olumsuz etkilemesi üzerine, her iki ilçede ilk ve orta dereceli okullar bugün tatil edildi.

Kar yağışlarının artmasıyla birlikte okullar tatil olmaya başladı. Öğreciler için büyük bir sevinç kaynağı olan kar yağışı tüm yurdu etkisine almış durumda. Peki kar tatili olan iller ve kar tatili olan okullar hangileri.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde kar yağışı sebebiyle okullar bir gün süreyle tatil edildi. İlçe merkezinde kar kalınlığının 20, yayla mahallelerde ise 40 santime ulaştığı kaydedildi. Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, kar yağışı nedeniyle merkez ile merkeze bağlı mahallelerde bulunan tüm okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi. Korkuteli ilçe esnafı sabah saatlerinde dükkanların önündeki karları kürerken bir çok sürücü araçlarının üstündeki karları temizledi.

Korkuteli-Antalya, Korkuteli-Tefenni, Korkuteli Fethiye karayolları kar yağışı nedeniyle trafiğe kapanırken, Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri yol açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

SİNOP'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Sinop'un Saraydüzü ve Dikmen ilçelerindeki okullarda, etkili olan kar nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bazı ilçelerde yağışın devam etmesi nedeniyle ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar da göz önüne alınarak, 2 ilçede okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı.
Buna göre, karın etkisini devam ettirdiği Saraydüzü ve Dikmen ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

NİĞDE'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Niğde'de yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve bazı ilçelerde eğitime bugün ara verildi.
Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ile Çiftlik, Çamardı ve Ulukışla ilçelerinde tüm okulların bugün tatil edildiği bildirildi.
Öte yandan kentte dün sabah başlayan kar yağışı, aralıklara etkisini sürdürüyor.

 

Günün Diğer Haberleri