-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜLKİ İDARE AMİRLERİNİN GÖREV YERİNİ DEĞİŞTİRDİ

–İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kararname ile mülki idare amirlerinin görev yerleri değiştirildi. Bombalı saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün yerine Mardin Derik Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen Torul Kaymakamı Hakan Kafkas Derik Kaymakamı olarak atandı. Başkentin iki ilçesine ise kadın eli değecek. Ankara’nın en büyük ilçelerinden biri olan Yenimahalle Kaymakamlığına Düzce Vali Yardımcısı Selda Dural, Evren Kaymakamlığına ise Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç getirildi.

ATAMA - 2016-12-01 21:12:36

ANKARA (ANKA) – İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan kararname ile mülki idare amirlerinin görev yerleri değiştirildi. Bombalı saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün yerine Mardin Derik Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen Torul Kaymakamı Hakan Kafkas Derik Kaymakamı olarak atandı. Başkentin iki ilçesine ise kadın eli değecek. Ankara’nın en büyük ilçelerinden biri olan Yenimahalle Kaymakamlığına Düzce Vali Yardımcısı Selda Dural, Evren Kaymakamlığına ise Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç getirildi.

Kaymakam ve vali yardımcılarının görev yerlerinin değiştirilmesine ilişkin Mülki İdare Amirleri Atama ve Yer Değiştirmesi Kararnamesi, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararnameyle, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki mülki idare amirlerinin görev yerinde de değişiklik yapıldı.

396 ilçe kaymakamı ile 106 vali yardımcısının yerinin değiştirildiği kararnameye göre, 75 kaymakam ve vali yardımcısı il hukuk müşaviri olarak görevlendirildi. Buna göre, Personel Genel Müdür Yardımcılığına Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkam Fahri Meral, Personel Genel Müdür Yardımcılığına Personel Genel Müdürlüğü' Daire Başkanı Mustafa Çit, İller İdaresi Genel Müdür Yardımcılığına İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Metin Maytalman, Mahalli İdareler Genel Müdür Yardımcılığına Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Abdullah Demir, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığına Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin getirildi. Kararnameyle, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığına Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlıklarına Avanos Kaymakamı Mustafa Eldivan, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Üzer, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Strateji Geliştirme Başkanlığı Daire Başkanlığına Trabzon İl Hukuk İşleri Müdürü Ümit Cavuldak, Kadrolu Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğüne Kula Kaymakamı Murat Güven, Kadrolu Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne Eceabat Kaymakamı Murat Uzunparmak, Dernekler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğüne Bala Kaymakamı Ali Gökay, Kadrolu Personel Genel Müdürlüğü Şube Müdürlüğüne Gevaş Kaymakamı Nedim Akmeşe, İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğüne Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğüne Genç Kaymakamı Abdullah Köklü ve Mülkiye Başmüfettişliğine Eski Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Atila Şahin atandı.

 

-ANKARA’YI KADIN KAYMAKAMLAR YÖNECEK-

 

Kararname ile Hukuk Müşavirlikleri ve Vali Yardımcılıkları ve kaymakamlıklarda da görev değişimine gidildi. Ankara’nın en büyük ilçeleri Çankaya Kaymakamlığına Hukuk Müşaviri Kadir Çakır, Keçiören Kaymakamlığına Hukuk Müşaviri Uğur Bulut getirildi. Yenimahalle Kaymakamlığına Düzce Vali Yardımcısı Selda Dural, Evren Kaymakamlığına ise Hayrat Kaymakamı Tuğba Genç getirilirken, Gölbaşı Kaymakamlığına Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer,Etimesgut Kaymakamlığına Milas Kaymakamı Fuat Gürel, Altındağ Kaymakamlığına ise Şereflikoçhisar Kaymakamı Erol Karaömeroğlu atandı.

 

-KAYYUM KAYMAKAMLAR

 

Kararnamede, bazı belediyelere başkanvekili olarak görevlendirilen kaymakamlar da yer aldı.

Mardin Derik Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen Torul Kaymakamı Hakan Kafkas ise bombalı saldırıda şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün yerine Derik Kaymakamı olarak atandı.

Diyarbakır Sur Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen Bilal Özkan, aynı zamanda Sur Kaymakamı, Mardin Nusaybin Belediyesine Başkanvekili olarak görevlendirilen Ergun Baysal, aynı zamanda Nusaybin Kaymakamı Batman-Beşiri İlçe Belediyesinde görevlendirilen Beşiri Kaymakamlığına Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak olarak görevlendirildi. (ANKA) (YE/ORH) 

Günün Diğer Haberleri