Memur Öğretmenlerin MEB'e Geçmesi İçin Düğmeye Basıldı

Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, MEB’in Teşkilatı ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısına; Devlette memur olan ve devletin maaş ödediği ve öğretmenlik yapma hakkına sahip kamu personellerinin kadrolarını MEB’e öğretmen olarak atanması önerisini getirdi.

ATAMA - 2016-11-29 15:56:51

Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, TBMM’de görüşmeleri devam eden MEB’in Teşkilatı ve Görevleri Hakkındaki Kanun Tasarısına, Gençlik ve spor komisyonunda şu açıklamaları dile getirdi; ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durum göz önüne alarak bütçeye yük getirmeyecek bir çözüm önersi sundu.

Devlette memur olan ve devletin maaş ödediği ve öğretmenlik yapma hakkına sahip kamu personellerinin kadrolarını MEB’e öğretmen olarak atanması önerisini getirdi. Bizim de defalarca dile getirdiğimiz bir durumdu. Kamuda memur olarak çalışan öğretmenlerin mesleklerine dönmesi için biz Mymemur ailesi de bu konuda desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Bektaşoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti; öğretmen açığımızın olmasına rağmen, kamuda kadroya sahip öğretmeler memur olarak çalışmaktadır. Kendi branşlarında alım olmadığı ve haksız yere yerleşen diğer kesimler yüzünden, KPSS sınavında yüksek puan almalarına rağmen öğretmen olarak değil de memur statüsünde çalışanlar var.

2012 yılında iptal edilen kurumlar arası geçiş düzenlemesini geri getirilmesi hem öğretmelerin mağduriyetini hem de devletin bütçesini yük olmayacak şekilde öğretmen ihtiyacının giderilmesini sağlayacaktır.

Şehit ve Gazi yakını olup ayrıca öğretmen mesleğini de idam ettirebilecek yeterlilikte olup, devlet öğretmenliğine aktarılacaktır. Ekim ayında KPSS’ siz atanan 5 bin dershane öğretmenleri göz önünde bulundurulduğunda, KPSS de yeterli puanı alıp ama kamuda memur olarak çalışan öğretmenlerin, öğretmenlik kadrosuna geçirilmesi devlet için de akıllıca bir çözüm yoludur.

MEB tam gün eğitime geçmeyi düşünmesi öğretmen ihtiyacını haliyle doğuracaktır. Bu ihtiyacı en mantılı şekilde kamuda çalışan, öğretmen olup ama öğretmenlik mesleğini yapamayan memurların MEB kadrosuna aktarımı ile öğretmen ihtiyacının giderilmesi olacaktır.

MYMEMUR

Günün Diğer Haberleri