-MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÖĞRETMEN ATAMALARINDA TOPU MALİYE BAKANI’NA ATTI

-Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şubat ayında öğretmen ataması olup olmayacağına ilişkin, “Maliye Bakanlığıyla, Devlet Personelden Çalışma Bakanıyla, bir de ilgili bakanlıklarla görüşülecek, bir dağıtım yapılacak. Böyle bir toplantı yapılmadan size ‘Şubat ayında şöyle bir atama yapılacak, olacak’ demem doğru değildir” dedi.

ATAMA - 2016-11-26 19:43:40

ANKARA (ANKA) - Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Şubat ayında öğretmen ataması olup olmayacağına ilişkin, “Maliye Bakanlığıyla, Devlet Personelden Çalışma Bakanıyla, bir de ilgili bakanlıklarla görüşülecek, bir dağıtım yapılacak. Böyle bir toplantı yapılmadan size ‘Şubat ayında şöyle bir atama yapılacak, olacak’ demem doğru değildir” dedi.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’nda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

-ÖĞRETMEN ATAMALARI-

Şubat ayında atama olup olmayacağına ilişkin soruya Milli Eğitim Bakanı, “ 2017 yılı bütçesinde açıktan atama toplam sayısı belli oldu, 60 bin gibi, bildiğim sayı. Dolayısıyla, bu 60 bin sayısının tümü açıktan atama; öğretmen var, hâkim var, polis var, ihtiyaçlarıyla. Bunun dağılımına kim karar verecek? Maliye Bakanlığıyla, Devlet Personelden Çalışma Bakanıyla, bir de ilgili bakanlıklarla görüşülecek, bir dağıtım yapılacak. Dolayısıyla böyle bir toplantı yapılmadan size ‘Şubat ayında şöyle bir atama yapılacak, olacak’ demem doğru değildir” dedi.

İlişiği kesilen öğretmen sayısına ilişkin de Milli Eğitim Bakanı, “30.351, bütün ilişiğini kestiğimiz kimseler. Bugün işte 6.007 öğretmenimizi görevine iade ettik. Gerçekten bunların aklandığı anlamına gelmez, bunların suçlu olduğu anlamına da gelmez. Bu bir idari tedbirdi, bu aşamadan sonra bir idari tedbiri uygulamanın kamu yararı açısından uygun olmadığını gördük. Öğretmenlerimiz de kendi öğrencileriyle buluştu. Ancak, soruşturma devam ediyor. Kiminde hiçbir ceza almayabilir, kiminde uyarı cezası alabilir, kiminde farklı bir disiplin cezası alabilir; onlarda da yargı yolu açıktır. İdare yanlış yapabilir, idarenin bütün eylem ve işlemleri yargı denetimine tabidir” yanıtını verdi.

Açıkta olan öğretmen sayısına ilişkin de Milli Eğitim Bakanı, “Şu anda açıkta olan 11.000 toplam ama bunlardan bir kısmı EĞİTİM-SEN… 4.000 civarında falandır diye düşünüyorum EĞİTİM-SEN'in. 9.000, 5.000'i EĞİTİM-SEN, yani 4.000 küsurat gibi bir rakam geliyor, geri kalanı da bu paralel devlet yapısına veya FETÖ terör örgütüne ait olduğu düşünülenler” dedi.(ANKA)

(MG/ORH)

Günün Diğer Haberleri