GÖREVE İADE EDİLEN 6007 ÖĞRETMENİN TAM LİSTESİ

Açığa alınan öğretmenlerden 6007 öğretmen görevine iade edildi

EĞİTİM - 2016-11-25 21:10:44

Gün içerisinde duyurulan ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ında açıkladığı gibi açığa alınan 6007 öğretmen görevine iade edildi.Eğitim İş Sendikasından yapılan açıklamada;Bilindiği üzere 29 Aralık 2015 tarihinde başka bir sendikanın eylemi nedeni ile 8 Eylül 2016 tarihinde yayınlanan bir KHK ile 11285 öğretmen açığa alınmıştı. Bu listenin içersinde yer alan sendikamız üyesi 44 arkadaşımız da bulunmaktaydı. Yaptığımız girişimler ve verdiğimiz mücadele sonucunda arkadaşlarımızın sehven açığa alındığı bakanlık tarafından kabul edilmiş ve göreve dönüşleri ile ilgili işlemler başlatılmıştı.  Sözkonusu eyleme katılmayan ve katılmadığını da ispat eden ancak yapılan yanlışlıktan dolayı açığa alınarak mağdur edilen 42 öğretmenimiz, yürüttüğümüz mücadele ve girişimlerimiz sonucu görevlerine iade edilmiştir. Üyelerimizin görevlerine dönmelerine katkısı olan bütün siyasi yapılara, kişilere ve kurumlara da teşekkürlerimizi sunarız. Eğitim-İş’in kuruluşundan beri ortaya koyduğu mücadele, Milli Eğitim Bakanlığı’na sayısız defalar geri adım attırmış, bu yolla on binlerce mağdur eğitim çalışanının sorunlarına çözüm üretilmiştir. Bugüne kadar işkolunda hukuk mücadelesinin önderliğini yaparak yüzlerce hukuksuzluğu etkisiz kılmanın, bu yolla işkoluna mücadele heyecanı aşılamanın gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitim-İş olarak siyasal iktidarın adil yargılanma hakkını ihlal edecek, muhalif tüm unsurları susturacak uygulamalarına karşı duracağımızı bir kez daha hatırlatıyor, demokratik ve meşru zeminde sendikal mücadelemizi daha da etkin bir şekilde sürdüreceğimizi vurguluyoruz." denildi.

Konuyla ilgili  egitimhaberci.com'a açıkalamada bulunan Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık önümüzdeki hafta içinde göreve iadelerin devam edeceğinin bakanlık yetkilileri ve Milletvekilleri ile yaptıkları görüşmelerden öğrendiklerini belitti.

GÖREVE İADE EDİLENLERİN TAMAMININ LİSTESİ

CHP Bursa Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Ceyhun İrgil de Twitter hesabı üzerinden “Nihayet iyi bir haber TBMM’deyiz. MEB görüşmeleri devam edecek. 6000’den fazla açığa alınan öğretmen göreve iade edildi. İllere tebliğ edildi” açıklamasında bulundu.

 

DİYARBAKIR’DA 2 BİN 253 ÖĞRETMEN DÖNDÜ

Bu arada Diyarbakır’da da Kamu Hükmündeki Kararname ile açığa alınan 4 bin 319 öğretmenden, 2 bin 253 öğretmenin göreve başlamasının önünü açan bakanlık yazısı, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştı.

Bakanlık Teftiş Kurulu’ndan geçen ve soruşturması tamamlanan ve göreve başlayacak 2 bin 253 öğretmenin isim yer aldığı liste ve görev izni Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ulaştı. Soruşturmaları tamamlanan 2 bin 253 öğretmenin, pazartesi günü görevlerine başlayacağı öğrenildi.

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise yaptığı açıklamada  “Van’da açığa alınan öğretmenlerimizden 466’sı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından görevlerine iade edilmiştir. Bugün okullarına tebliğ edilecektir. Hayırlı olur inşallah” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk da Twitter adresinden yaptığı duyuruda, “6 bin kişinin iade yazıları valiliklere gönderilmeye başlandı. Ancak bunların ağırlıklı olarak eylemden açığa alınanlar olduğu anlaşılmaktadır” dedi.

 

Diğer yandan, CHP’li milletvekili Twitter adreslerinden yaptığı duyuruda, açığa alınan öğretmenlerden bugün 5 bin tanesinin görevine iade edileceği bilgisini paylaşmışlardı.

 

 

Günün Diğer Haberleri