-MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ÖĞRETMEN BİR KAT DAHA FAZLA SÜT, ÜÇTE BİR DAHA FAZLA EKMEK ALIYOR

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, öğretmenin mali kazançlarının artışını süt ve ekmek tüketiminden örnek vererek yaptı. Milli Eğitim Bakanı, “2002 yılında bir öğretmenin maaşı 470 liraydı. 470 lirayla siz 552 litre süt alırdınız. Şimdi 1.142 litre süt alırsın. Gelelim ekmeğe; ne kadar ekmek alıyor 2002'de? 250 gramlık 2.761 tane, şimdi 3.461 tane” dedi.

EĞİTİM - 2016-11-24 17:21:41

ANKARA (ANKA)- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ecevit hükümetine göre öğretmenlerin bir kat daha fazla süt ve üçte bir kat daha fazla ekmek alabildiklerini bildirdi. Bakan Yılmaz “2002 yılında bir öğretmenin maaşı 470 liraydı. 470 lirayla siz 552 litre süt alırdınız. Şimdi 1.142 litre süt alırsın. Gelelim ekmeğe; ne kadar ekmek alıyor 2002'de? 250 gramlık 2.761 tane, şimdi 3.461 tane” dedi.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Meclis Genel Kurulu’nda dün akşam milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

-“HERKES SANIYORUM Kİ DARBEYİ UNUTTU”-

“Kanun hükmünde kararnameyle atılan öğretmenler niye atıldı?” şeklinde soru sorulduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı, “Türkiye bir darbeden geçti, herkes sanıyorum ki darbeyi unuttu” dedi.

-“BU TABİRLE DARBECİLERİ KORUYORSUNUZ”-

CHP sıralarından yükselen “Öğretmenler mi yaptı Sayın Bakan?” sorusuna da Milli Eğitim Bakanı gıda - maaş endeksiyle cevap verdi. Bakan Yılmaz, “Çok net şekilde diyor ki: ‘Bu kimselerin terör örgütlerine veya Millî Güvenlik Kurulunca devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatının bulunması gereklidir’ diyor. Bununla kanunla kanun hükmünde kararname kapsamında…” dedi.

-“BİZ BİR MAĞDUR OLANLARIN OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUZ”-

CHP sıralarından “Öğretmenler darbe mi yaptı?” sözüne de Milli Eğitim Bakanı, “Vallahi tebrik ediyorum, bu tabirle darbecileri koruyorsunuz, bu tabirle darbecileri koruyorsunuz, çok net olarak diyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Dolayısıyla, bakın, 120 bin sendika üyesine bir işlem yapılmamıştır. Buradan ilişiği kesilenler ve soruşturması devam edenler var. En kısa zamanda soruşturması devam edenler sonlandırılacak ve bu yapıyla bir bağlantısı olmayan, terör örgütüne destek vermedikleri tespit edilenler geri tekrar eğitim sisteminde öğrencilerimizle baş başa bırakılacaktır” diye konuştu.

“Peki, mağdur olanlar ne olacak Sayın Bakan?” sorusuna da Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz “Biz bir mağdur olanların olduğunu düşünmüyoruz. Biz bir mağdur olanların olduğunu düşünmüyoruz, dolayısıyla terörle bağıntı yaptık” dedi.

-“ÖĞRETMEN ATAMALARINA DEVAM EDECEĞİZ, SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMALARINA DEVAM EDECEĞİZ”-

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz,  eğitimde öğretmen atamalarına devam edeceklerini, sözleşmeli öğretmen atamalarına devam edeceklerini söyledi.

-BAKANDAN SÜT, EKMEK HESABI-

Öğretmenin mali haklarına ilişkin de Milli Eğitim Bakanı,  “2002 yılında bir öğretmenin maaşı ne kadardı? 470 liraydı. 470 lirayla siz 552 litre süt alırdınız. Şimdi maaşı sadece 2.628 lira -ek dersi söylemiyorum- şimdi ne kadar süt alırsın? 1.142 litre süt alırsın. Gelelim ekmeğe; maaşı 470 lira, on beş saat ek ders 165 lira, aylık ücreti 635 lira. Ne kadar ekmek alıyor 2002'de? 250 gramlık 2.761 tane, şimdi 3.461 tane. Elinizi vicdanınıza koyun da karar verin, hangi öğretmenin mali durumu daha iyidir? Aldığı aylıkla 2.761 ekmek alan mı, yoksa 3.461 ekmek alan mı?” dedi. (ANKA)

(MG/ORH)

Günün Diğer Haberleri