TECAVÜZÜN MEŞRULAŞTIRILMASINA, TECAVÜZÜN AKLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

BİRLEŞİK KAMU İŞ KOCAELİ İL TEMSİLCİLİĞİNDEN FAKS EYLEMİ

SENDİKA - 2016-11-22 00:18:41

TECAVÜZÜN MEŞRULAŞTIRILMASINA, TECAVÜZÜN AKLANMASINA İZİN

VERMEYECEĞİZ

 

AKP iktidarı döneminde çocuk istismarı en üst düzeye çıkarak kaygı verici boyutlara ulaşmış olup,  çocukları koruma görevini yerine getirmediği gibi cinsel istismar failinin cezasını mağdurla evlenmesi halinde erteleyen bir önergeyi Meclis'te oylatarak çocuk istismarına yönelik tavrını bir kere daha ortaya koymuştur.  Çünkü bu önerge yasalaşırsa kız çocuğu tecavüzcüsü ile evlendirilebilecek ve failin cezasının ertelenmesinin önü açılacaktır.

Devletin görevi "çocukların her türlü ihmal ve istismardan korunarak sağlıklı gelişimini temin etmektir." Hükümetin çocuklara bakış açısını büyük kurtarıcı Mustafa Kemal'in çocuklarımıza armağan ettiği "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın kutlanmasını engelleme girişimlerinden ve eğitim sistemini gericileştirmesinden görmekteyiz.  Çünkü ülkemizde eğitim sistemi akıl ve bilimden uzaklaştırılarak gericileştirilmektedir.

Ülkemizde çocuklar zorla evlendirilmekte ve tecavüze uğramaktadır. Çocuklar; bazı okullarda, kurumlarda cinsel istimara maruz kalmaktadırlar. Ancak siyasal iktidarın görmezden geldiği "çocuk istismarı" ve "çocuk tecavüzleri" her şeyi ortaya dökmektedir. 

Türkiye'de 2014 yılında 40 bin kişiye "çocuğa taciz davası" açıldı 2015'te 31 bin 337 kız çocuk evlendirildi.  AKP'nin 14 yıllık iktidarı süresince çocukların cinsel istismarının yüzde 434 oranında artış göstemiştir. 2015 yılında ise 181 bin 36 erken yaşta evlilik yapan çocuk bulunmaktadır.  Ayrıca bu evliliklerin içerisinde imam nikahına dayalı olanları sayısı bilinmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre de erken evlilik ve nişanlılık nedeniyle eğitime devam edemeyenlerin yüzde 97,4’ü kız öğrencilerdir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı"nın ilan edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Cinsel istismar failinin cezasını mağdurla evlenmesi halinde erteleyen" skandal önergenin AKP'li vekillerin imzasıyla kabul edilmesi utançtır.  

Bu da uluslararası çağdaş hukukun ulaştığı "çocuğun korunması hukukuna"  iktidarın henüz gelemediğinin somut bir örneğidir.

Artık "yeter", çocuklardan elinizi çekin!

Ve onlara diyoruz ki!

Çocuklarınızın, eşlerinizin, dostlarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın, "Düzenleme; sadece evlenmiş; ama yaş şartı nedeniyle nikah yapamamış olanların, resmi nikahla evlenmeleri halinde uygulanacaktır." şeklindeki açıklaması daha da vahimdir ve kaygılarımızı daha da artırmaktadır.  Üzülerek görmekteyiz ki iktidarın ve onun Adalet Bakanı ulusumuzun iradesinin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni "çocuk istismarı"nı kabul edilip edilmemesini tartışacak noktaya getirmiştir. 

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, Bu önergeyi Meclis'e getirenleri ve imza atanları bir kez daha uyarıyoruz ve diyoruz ki.

Çocuklarımız hepimiz için değerli ve masumdur. Bizim olduğu kadar sizlerin çocuklarının da değerli ve masum olduğunu düşünüyoruz. Cinsel istismara uğrayan çocuğun faili ile evlenmesi halinde faile verilecek cezanın ertelenmesi kabul edilemez. Bu anlayış çocuk istismarı anlayışını kurumsallaşması sonucunu doğurur ve toplumun yararına değildir. Toplumun böyle bir talebi de yoktur. Getirilmek istenen düzenleme çocuklara yönelik tecavüzün meşrulaştırılması gayretidir, tümüyle reddedilmelidir. Bu nedenle bu konudaki kararınızı gözden geçirmenizi ve önergenin geri çekmelisini talep ediyoruz.

 

 

Bilal ŞENER

BİRLEŞİK KAMU-İŞ

KOCAELİ İL TEMSİLCİLİĞİ ADINA

 

FAKS METNİ

Sayın ...................................................................................

Ülkemizde çocuk istismarının Cumhuriyet tarihinde en üst düzeye çıktığı ve kaygı verici boyutlara ulaştığı bir dönemde, 17 Kasım 2016 tarihinde TBMM Genel Kurulu’na gece yarısı ve toplumdan kaçırılırcasına getirilen değişiklik teklifi ile ‘”cinsel istismar failinin, mağduru ile evlenmesi halinde cezaya yönelik hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına” karar verileceğine ilişkin bir düzenleme getirildi.

Ülkemizde çocuklar zorla evlendirilmekte, tecavüze uğramakta, okullarda ve kurumlarda cinsel istismara maruz kalmaktadırlar. Böyle bir düzenleme ile tecavüzün meşrulaştırılacağı gibi, çocuklara yönelik cinsel istismarın failleri de cezasız kalacaktır. İlkel ve çağdışı bu önergenin yasalaşması durumunda kadınlar üzerinde baskılar artacak, evlenme yaşı düşecek ve kadınlar toplumsal yaşamdan dışlanacaktır.

Büyük Önder ve Kurtarıcımız Mustafa Kemal Atatürk’ün “çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı ve onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır.” sözünde de belirtiği gibi Devletin asli görevi, “çocukları her türlü ihmal ve istismardan koruyarak sağlıklı gelişimini temin etmektir.”

Bu nedenle bu önergeyi meclise getirenleri ve imza atanları bir kez daha uyarıyor ve vizdanınıza sesleniyoruz.

Bütün çocuklar masum ve değerlidir.

Ve diyoruz ki;Cinsel istismara uğrayan çocuğun faili ile evlenmesi halinde faile verilecek cezanın ertelenmesi kabul edilemez. Çünkü böyle bir düzenleme çocuk istismarının kurumsallaşması sonucunu doğurur ve toplumun yararına değildir. Toplumun böyle bir talebi de yoktur.

Bu nedenle bu konudaki kararınızı bir kez daha gözden geçirmenizi ve önergenin geri çekilmesini talep ediyoruz. 21.11.2016

Bilal ŞENER

Eğitim İş Kocaeli Şubesi Adına

Faks gönderilenler:

Önergeye imza atan Milletvekilleri

Mehmet MUŞ                                  -AKP İstanbul Milletvekili

Halis DALKILIÇ                                  -AKP İstanbul Milletvekili

İlyas ŞEKER                                        -AKP Kocaelil Milletvekili

Ramazan CAN                                  -AKP Kırıkkale Milletvekili

Hacı Bayram TÜRKOĞLU              -AKP Hatay Milletvekili

Mücahit DURMUŞOĞLU              -AKP Osmaniye Milletvekili

 

Siyasi Partilerin Grupbaşkanvekilleri

Ahmet AYDIN                                   -AKP TBMM Başkanvekili

Levent GÖK                                      -CHP TBMM Grupbaşkanvekili

Erkan AKÇAY                                     -MHP TBMM Grupbaşkanvekili

İdris BALÜKEN                                  -HDP TBMM Grupbaşkanvekili

Çağlar DEMİREL                                -HDP TBMM Grupbaşkanvekili

 

Fatma Betül SAYAN KAYA           -TBMM Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı

Bekir BOZDAĞ                                  -TBMM Adalet Bakanı

 

Günün Diğer Haberleri