-GENEL SAĞLIK-İŞ: HÜKÜMETİN AÇIKLAMALARININ BİR KARŞILIĞI OLMADIĞI GÖRÜLMÜŞTÜR

- Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına ilişkin tarihlerin duyurulmasının ardından iptal edilmesine ilişkin, “Hükümetin açıklamalarının bir karşılığı olmadığı görülmüştür. Bu sağlık anlamında düzeltme değil, adını koyamıyoruz” dedi.

SENDİKA - 2016-10-25 16:04:19

ANKARA (ANKA) - Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Zekiye Bacaksız, görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavına ilişkin tarihlerin duyurulmasının ardından iptal edilmesine ilişkin, “Hükümetin açıklamalarının bir karşılığı olmadığı görülmüştür. Bu sağlık anlamında düzeltme değil, adını koyamıyoruz” dedi.

Genel Sağlık-İş Başkanı Bacaksız, başvuruları 25 Ekim- 2 Kasım tarihleri arasında alınarak 12 Şubat 2017 tarihinde yapılacağı duyurulan görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının iptal edildiğini hatırlatarak, “Bu durum yönetimin ciddiyetten uzak, devletin güvenilirliğini ve saygınlığını zedeleyen bir yaklaşım oldu. Sağlık personeli zaten ağır koşullar altında çalışıyor. Bunun da ötesinde ciddi bir ekonomik çıkmazın içerisindeler. Bir de aldıkları eğitim gereği bir yükselmenin olmasını beklerken, sınavın iptal olması insanların hayallerini yerle bir ediyor” diye konuştu.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavıyla, kişilerin aldığı eğitimin kamuda yükselmesini sağladığını, bunun da liyakati sağlayacak şey olduğunu söyleyen Bacaksız, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Hükümetin açıklamalarının bir karşılığının olmadığı görülmüştür. Verilen sözler vaatler yerine getirilmemekte… Ciddi ekonomik kayıplarla uğrayan,  ağır ve kötü çalışma koşulları içinde yaşam mücadelesi veren sağlık personelinin beklenti ve hayalleriyle de oynanmaktadır.  Gün geçmiyor ki Sağlık Bakanlığı çalışan aleyhine bir düzenlemeye imza atmamış olsun. Genel Sağlık İş olarak İktidarın ciddiyetten uzak,  plansız programsız ‘ben yaptım oldu’ anlayışını reddediyoruz.” (ANKA)

(HND/ORH)

Günün Diğer Haberleri