Eğitim-İş açığa almalara tepkili!

Eğitim-İş Milas Temsilciliği, ilçede görev yapan tarih öğretmeni Nurcan Karaman ve sınıf öğretmeni Çiğdem Şahin’in FETÖ/PDY üyeliği iddiasıyla açığa alınmasına sert tepki gösterdi.

SENDİKA - 2016-10-21 09:35:48

Eğitim-İş Milas Temsilciliği, sendika üyesi iki öğretmenin FETÖ/PDY üyeliği iddiasıyla açığa alınmasının ardından basın açıklaması düzenledi. Eğitim-İş olarak, darbe girişiminden sonra devletin içine sızan cemaat ve tarikatlar dahil tüm paralel yapıların, kökünün kazınmasının zorunlu olduğunu vurguladıklarını belirten Eğitim-İş Milas Temsilcisi Şahin Bilgi, siyasi iktidarın yürütülen soruşturmalarda beklenen hassasiyeti göstermediğini öne sürerek şunları kaydetti: “Siyasi iktidar, FETÖ/PDY soruşturmalarında hukukun evrensel ilkelere riayet etmemiş, terör örgütüyle hiçbir bağlantısı olmadığı halde masum kamu görevlilerini de görevden almıştır. İlçemizde vatansever, Atatürkçü ve cumhuriyet devrimlerini benimsemiş; sendika üyemiz tarih öğretmeni Nurcan Karaman ve sınıf öğretmeni Çiğdem Şahin öğretmenlerimiz, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması üyeliği iddiasıyla görevden uzaklaştırılmıştır. Eğitim-İş genel merkezimizce öğretmenlerimiz için yapılması gerekenler yapılmıştır. FETÖ’yü temizleme bahanesiyle girişilen uygulamalar, muhalifleri yok etme girişimine dönüşmüştür. 18 milyon öğrenci, 1 milyona yakın öğretmen, ihraçlar ve açığa almalar nedeniyle büyük bir belirsizlik ve kaos ortamında eğitim öğretim yılına başlamıştır. Eldeki verilere göre en az bir milyon 511 bin 200 öğrenci öğretmensiz kalmıştır. Siyasi iktidarın antidemokratik tutumu sadece eğitim emekçilerini değil, öğrenciler ve velileri de dahil olmak üzere toplumun geniş kesimlerini olumsuz yönde etkilemiş, kaygıları artırmıştır.”
15 Temmuz sonrasındaki açığa almalar ile ilgili bazı istatistiki bilgiler paylaşan Bilgi, “15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilk olarak 15 bin 200 öğretmen açığa alınmış, özel okul çalışanı 21 bin öğretmenin de lisansı iptal edilmiştir. Sonraki süreçte 28 bin 163 öğretmen 672 Sayılı KHK ile FETÖ soruşturması kapsamında görevinden ihraç edilmiştir. Sonraki süreçte terör örgütünü destekleyici faaliyetlerde bulunduğu gerekçesiyle 11 bin 301 öğretmen görevden uzaklaştırılmış, son olarak da 2 bin 400 öğretmen açığa alınmıştır.” diye konuştu.
Haksızlığa karşı mücadele noktasında kendilerine destek veren ADD ve CKD’ye teşekkür eden Bilgi, açıklamasının sonunda Eğitim-İş olarak, siyasi iktidarın vatandaşlarının memuriyet güvencesini, hukuki güvenlik hakkını, adil yargılama hakkını ihlal edecek muhtelif tüm unsurları susturacak, eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini hedef alacak uygulamalara karşı olduklarını vurguladı.
Basın açıklamasının ardından açıklamalarda bulunan Karaman ve Şahin, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması üyeliğini kesinlikle kabul etmediklerini bu yapılanmayla uzaktan yakından hiçbir bağlantılarının bulunmadığını söylediler.

 

Haber:Günaydınmilas

Günün Diğer Haberleri