Eğitim-İş pazarda aşure dağıttı

Tor­ba­lı Eği­tim-İş Sen­di­ka­sı Pazar günü, semt pa­za­rın­da 1000 ki­şi­lik aşure da­ğıt­tı. Öğle sa­at­le­rin­de baş­la­yan aşure da­ğı­tı­mı­na ilgi ol­duk­ça yo­ğun­du. Eği­tim-İş tem­sil­ci­le­ri, bir araya ge­le­rek aşu­re­le­ri kendi el­le­riy­le va­tan­daş­la­ra da­ğıt­tı.

SENDİKA - 2016-10-21 09:05:55

MUHARREM ayının 10’ncu günü olan ve İslam dininin büyük önem verdiği Aşure Günü Torbalı’da

çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Hazret-i Âdem’in tevbesinin kabul olması, Hazret-i Nuh’un tufandan kurtulması, Hazret-i Yunus’un balığın karnından çıkması, Hazret-i İbrahim’in ateşte yanmaması, Hazret-i İdris’in canlı olarak göğe çıkarılması, Hazret-i Yakub’un oğlu Hazret-i Yusuf’a kavuşması, Hazret-i Yusuf’un kuyudan çıkması, Hazret-i Eyyüb’ün hastalıktan kurtulması, Hazret-i Musa’nın Kızıldeniz’i geçmesi, Hazret-i İsa’nın doğumu ve ölümden kurtulup, diri olarak göğe çıkarılması Aşûre günü oldu. Bu etkinlikler kapsamında Nuh peygamberin karaya ilk ayak bastığında hazırladığı yemek olarak kabul edilen aşure Torbalı Eğitim-İş Sendikası üyeleri tarafından Pazarda vatandaşlara dağıtıldı.

 İLGİ GÖSTEREN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Etkinlikte açıklama yapan Eğitim-İş Torbalı Temsilcisi Mustafa Yaman, “Bugün değerli katılımlarınızla gerçekleşen bu program aynı zamanda kardeşliğimizin ve sevgimizin bir yansımasıdır. Bizler bu sevginin ve kardeşliğin devamını temin etmek durumundayız. İslam tarihi içerisinde birliğimizi ve beraberliğimizi artıracak her türlü çalışmayı hepimizin üzerine düşen görev olarak görmemiz ona göre hareket etmemiz lazım. Bu açıdan ben sevgili canlarımızı, dostlarımızı bir arada görmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi. Konuşmaya şu şekilde devam eden Yaman, “Ülkemizin zor günlerden geçtiği bu günlerde birlik, beraberlik ve dayanışmanın sembollerinden olan aşure ile halkımızın ağzını bir nebze olsun tatlandırmak istedik. Etkinliğimize ilgi gösteren halkımıza, bu günümüzde yanımızda olan Eğitim-İş 2 no’lu şube yönetimine, üyelerimize ve dostlarımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Amede ALPAGUT

Kaynak:Torbalıege

Günün Diğer Haberleri