BİRLEŞİK KAMU İŞ:29 EKİM'DE CUMHURİYET VE DEMOKRASİ İÇİN MEYDANLARA ÇIKIYORUZ !

Birleşik Kamu İş Konfederasyonundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

SENDİKA - 2016-10-20 22:25:06

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıldönümü kutlamalarının Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasını kabul etmiyoruz.

Ve Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak, 29 Ekim'de Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümünü kutlamak için meydanlarda olacağız.  Ve 10 Kasım'da da Ata'mıza koşacağız.

Siyasal iktidar, Türkiye'nin çağdaşlaşma yolundaki tüm kazanımlarını değersizleştirmekte ve sahiplenilmesini engellemek istemektedir.

Siyasal iktidar, ulusal bayramlarımızın kutlanmasını engellemek için çeşitli gerekçeler ortaya koymaktadır. İktidarın görevi kutlamaları ve yurttaşlarımızı engellemek değil, sunduğu gerekçeleri ortadan kaldırarak bu önemli ve anlamlı günlerin kutlamasını sağlamaktır. İnanıyoruz ki halkımız 19 Mayıs, 23 Nisan, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi ülkemizin tarihinde önemli olan bugünleri ve bayramları kutlamaya devam edecektir.

Siyasal iktidar, "İleri Demokrasi" sözlerinden yasaklar dönemine geçmiştir. Ankara Valiliği'nin 29 Ekim ve 10 Kasım tarihini de içine alan Ankara'da Kasım ayının sonuna kadar her türlü toplantı,  gösteri, yürüyüş ve eylemi yasaklamasını kabul etmiyoruz.  Ankara Valisi'ni de Anayasa`nın 34. Maddesine bağlı kalmaya davet ediyoruz.

Siyasal iktidar, Cumhuriyetin kurucu değerlerini kabul ederek yurttaşlarımızın özgür iradesiyle bu önemli günleri kutlamalarını sağlayacak koşulları yaratmalıdır.

İnanıyoruz ki halkımız meydanlarda 29 Ekim'de Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkacaktır.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Büyük Kurtarıcı ve Devrimci Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan çağdaş, laik, demokratik Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 93. yıldönümünde Cumhuriyetimize, demokrasimize ve özgürlümüze sahip çıkmak için Türkiye'nin her yerinde meydanlarda olacağız ve kutlamalara katılacağız. 

Açıklama İçin Tıklayın

BİRLEŞİK KAMU-İŞ 

MERKEZ YÖNETİM KURULU

Günün Diğer Haberleri