MEB'den Okul Kantinlerinin Denetlenmesi İle İlgili Resmi Yazı

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hüjyen Yönünden Denetlenmesi konusunda resmi yazı yayınlandı.

EĞİTİM - 2016-10-19 10:07:40

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Sayı: 90757378-136-E.11007474

Konu: Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hüjyen Yönünden Denetlenmesi

10.10.2016

DAĞITIM YERLERİNE

İlgi : 10.03.2016 tarihli ve 90757378-10.06-E.2852893 sayılı Genelge Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel eğitim okul/kurumlarında öğrenim gören öğrenci ve kursiyerlerin beslenme ihtiyaçları; okul/kurumların bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi işletmelerden karşılanmakta olup bu işletmelerle ilgili iş ve işlemler ilgi Genelge hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir. Ancak, söz konusu işletmelerde ilgi Genelge hükümlerine uygun olmayan gıdaların satışının yapıldığına dair Bakanlığımıza bilgiler ulaşmaktadır.
Buna göre, Valiliğimizce (İl Milli Rğiyim Müdürlüğü) tüm resmi ve özel eğitim okul/kurumları bünyesinde faaliyet gösteren bu işletmelerde sık sık denetimlerin yapılarak ilgi Genelge hükümlerine göre faaliyet göstermelerinin sağlanması, kurallara uymayan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılması ve sonucunda Bakanlığımızın bilgilendirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Yusuf TEKİN Bakan a. Müsteşar

Dağıtım Gereği:
Bilgi B Planı Rehberlik ve Denetim Başkanlığına
Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne
Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne
Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne
Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne

Günün Diğer Haberleri