EĞİTİM İŞ MEB İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜ

Eğitim İş Sendikası internet sitesinden yapılan açıklamada;Eğitim-İş olarak eğitimde yaşanan olumsuzluklar, eğitim emekçilerinin karşılaştığı sorunlar ile haksız ve hukuksuz bir şekilde açığa alınan eğitim çalışanlarının durumunu Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ile görüştük. denildi

SENDİKA - 2016-10-17 22:06:35

Eğitim-İş olarak eğitimde yaşanan olumsuzluklar, eğitim emekçilerinin karşılaştığı sorunlar ile haksız ve hukuksuz bir şekilde açığa alınan eğitim çalışanlarının durumunu Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ile görüştük.

Genel Sekreterimiz Şükrü Balun, Genel Özlük Hukuk ve TİS Sekreterimiz Maksut Balmuk ve Genel Eğitim Sekreterimiz Şaban Özdemir, MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’yu makamında ziyaret etti.  Görüşmede, Aydoğdu’ya açığa alınan eğitim çalışanlarının durumunu ilettik ve itirazların dikkate alınarak hakkında kesin, somut ve objektif deliller bulunmayan kamu görevlilerinin görevlerine iade edilmesi gerektiğini vurguladık. Konuya ilişkin hukuki süreçleri başlattık. Aydoğdu ise, mağdur olan eğitimcilerle ilgili çalışmaların yapılmakta olduğunu ve mağduriyetlerin kısa sürede giderileceğini ifade etti.  

Yine görüşmede, mülakata dayalı sözleşmeli öğretmenlik sistemine ilişkin görüşlerimizi dile getirdik ve öğretmen atamalarının objektif kriterlere göre kadro güvencesiyle yapılması gerektiğini belirttik.

Bakanlığın gerçekleştireceği Mesleki Teknik Eğitim Çalıştayı için yapılan davet üzerine, Eğitim-İş’in Mesleki Teknik Eğitim Komisyonu’nun raporları doğrultusunda görüşlerimizi bildirdik.

Ayrıca işyerlerinde iki nöbete zorlanan üyelerimizle ilgili çalışma yapılması gerektiğini, yaşanan OHAL sürecinin yerellerde idarecilerin personele yeni yeni baskı yolları icat etmesine asla izin vermeyeceğimizi dile getirdik.

Günün Diğer Haberleri