MEHMET BALIK:BAKAN BİLGİLİ DEĞİL BİAT EDEN ÖĞRETMEN İSTİYOR

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın öğretmen atamalarında bundan sonra mülakatın uygulanmaya devam edeceğini belirtmesi üzerine Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık sitemize açıklamada bulundu.

SENDİKA - 2016-10-17 10:06:27

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın öğretmen atamalarında bundan sonra mülakatın sürekli kullanılacak olması açıklamasına sitemiz Eğitim Haberci'ye kısa bir değerlendirmede bulundu.

Balık; "Bakan açıkça AKP'li olmayan mülakat geçemez demek istiyor.
Öğretmen adaylarının sınavlardan 90 yada 100 almasının öneminin olmadığını söyleyerek bize bilgili öğretmen değil biat eden öğretmenler gerekli demek istiyor.
Mülakat asla objektif bir kriter olamaz.Bakanı  açıklamasını kabul etmiyoruz.Mülakatı yapanların tamamı yandaş ve iktidara yakın insanlar.
Insanlar bu kadar kutuplaşmışken Cumhuriyet değerleri sorgulanırken mülakatı yapan insanların tarafsız olması beklenemez.Mülakatta sorulan sorular şaibeli hem mülakatı yapanlar büyük çoğunluğu yandaş Sendikanın üyesi.Dolayısıyla iki yanlıştan bir doğru çıkmaz AKP'nin yaptığı düpedüz adam kayırmacılık ve milli eğitimi partizanlaştırmaktır." dedi.

Günün Diğer Haberleri