MEHMET BALIK:10 EKİM KATLİAMINI BİR KEZ DAHA LANETLİYORUZ

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık yaptığı basın açıklamasında 10 Ekim katliamını lanetliyoruz dedi.

Röportaj - 2016-10-10 12:10:44

Ankara’da, bundan bir yıl önce “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” mitingi alanında meydana gelen patlamada, 100’ün üzerinde yurttaşımız yaşamını kaybetti, yüzlerce yurttaşımız yaralandı. Ülke tarihine en kanlı katliamı yaşatan ve tüm ülkeyi yasa boğan terör eylemini bir kez daha şiddetle lanetliyor, hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

Orada katledilen yalnızca masum insanlar değildi. Orada katledilmek istenen barıştı,  çağdaşlıktı ve özgürlüktü.

Ülkemizdeki ırkçı, bölücü, gerici terörün kışkırtılmasına yönelik karanlık senaryoların; siyasi iktidarın kumpas ve kaos siyasetinin sonucu olarak tam da 1 Kasım seçimleri öncesinde gerçekleştirilen bu saldırı bağıra çağıra gelmiş hiçbir önlem alınmamıştır.

Patlamadan önce IŞİD’in mitinglerde birden fazla canlı bombayla saldırı yapacağına dair istihbarat bilgisinin Emniyet’e ulaşmasına rağmen önlem almayanları; patlama sonrası mitingin güvenliği için alanda bulunan emniyet güçlerine “süpürün” talimatı vererek yaralı ve hayatını kaybetmiş insanların üzerine gaz bombası yağdıranları asla unutmayacağız. 

Eğitim-İş olarak diyoruz ki: Cumhuriyetin kazanımları, Atatürk ilke ve devrimleri için tehdit oluşturan emperyalist güçler, gerici girişimler ve etnik ayrımcılıklar, Türk ulusunun duyarlılığı sayesinde hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaktır. Türk Ulusu, kendisine bırakılan emanete sonsuza kadar sahip çıkacak, bu güzel coğrafyada barış ve kardeşlik içinde yaşamaya devam edecektir. Mutlaka bunun koşullarını yaratacaktır.

10 Ekim katliamında yaşamını yitiren yurttaşlarımızı unutmadık, unutturmayacağız.

 

 

Mehmet BALIK

  Genel Başkan

Günün Diğer Haberleri