-BALBAY’DAN HÜKÜMETE EĞİTİM KARNESİ

-Hükümete eğitim konusunda karne veren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Öğretmen kıyımı konusunda pekiyi. Çok iyi öğretmen kıydılar” dedi.

EĞİTİM - 2016-09-28 23:09:35

ANKARA (ANKA)- Hükümete eğitim konusunda karne veren CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, “Öğretmen kıyımı konusunda pekiyi. Çok iyi öğretmen kıydılar” dedi.

Balbay, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “hükümetin eğitim karnesi” adlı hazırladığı karneyi anlatarak şöyle dedi:

“Öğretmen sayısı konusunda hükümetin karnesi zayıf.

Öğretmen kıyımı konusunda pekiyi. Çok iyi öğretmen kıydılar.

Ders kitapları… 33 kitap yok.

Kapatılan okulların yüzde 80’ini imam hatip lisesi yaptılar.”

-“BİZİM GENEL MERKEZİMİZE YAPILAN BAŞVURUSU SAYISI 30 BİNİ GEÇTİ”-

“FETÖ soruşturması kapsamında CHP bir komisyon kurmuştu, bu komisyona başvuran öğretmen sayısı nedir?” sorusuna da Balbay, “Bizim Genel Merkezimize yapılan başvurusu sayısı 30 bini geçti. Yarıdan fazlası öğretmen. Askeri lise öğrencileri yoğun bir şekilde var” yanıtını verdi.

“CHP Genel Başkanı, İzmir il Başkanı’nın da bulunduğu heyete görev verdi, heyetin davullu zurnalı eğlencede bir fotoğrafı yansıdı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da Balbay, şu yanıtı verdi:

“Bütün partiler için İzmir parti içi demokrasinin de güçlü olduğu bir yerdir. İzmir’de böyle bir demokrasi kültürü vardır. O çerçevede bir değişiklik oldu.

Davullu zurnalı bölümüyle ilgili de gerçekten sormak da gerekir, örneğin sokakta düğün yasaklandı, İzmir’den bazen bana telefon ediyorlar, bizim tek keyfimiz var düğün yapmaktı, izin isteyemez misiniz diyorlar. Diyorum, eğlenin ama genel kuralların da dışına çıkmamak gerekir diyorum, onu da o çerçevede görüyorum.” (ANKA)

(MG/ORH)

 

Günün Diğer Haberleri