YÖK, Askeri Öğrencilerin Yerleştirilmesine ilişkin Usul Ve Esasları Açıkladı

Yükseköğretim Kurulu, Harp Okulları ile Gülhane Askeri Tıp Akademisinde kayıtlı öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesine ilişkin usul ve esasları açıkladı.

EĞİTİM - 2016-09-11 15:34:23

Yükseköğretim Kurulu, Harp Okulları ile Gülhane Askeri Tıp Akademisinde kayıtlı öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesine ilişkin usul ve esasları açıkladı. 
Yükseköğretim Kurulu, 669 Sayılı KHK uyarınca Harp Okulları ile Gülhane Askeri Tıp Akademisinde kayıtlı öğrencilerin yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesi ve yükseköğretim kurumları tarafından işlemlerin yürütülmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Buna göre, kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarından mezun olmayan öğrenciler diğer yükseköğretim kurumlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak yerleştirilecek. Kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarından sadece 2015-2016 eğitim öğretim döneminde mezun olan öğrencilerin diplomaları şu üniversiteler tarafından düzenlenecek:

Kara Harp Okulu, Gazi Üniversitesi
Hava Harp Okulu, İstanbul Teknik Üniversitesi
Deniz Harp Okulu, İstanbul Teknik Üniversitesi
GATA Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Üniversitesi
GATA Hemşirelik yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi
GATA Astsubay Sağlık Hizmetleri MYO, Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Jandarma Astsubay MYO, Gazi Üniversitesi
Deniz Astsubay MYO, İstanbul Teknik Üniversitesi
Hava Astsubay MYO, İstanbul Teknik Üniversitesi
Kara Kuvvetleri Astsubay MYO, Gazi Üniversitesi
Bando Astsubay MYO, Hacettepe Üniversitesi.

Ara sınıflardaki öğrencilerin bilgi ve belgeleri, öğrencinin yerleştiği yükseköğretim kurumuna aktarılacak. GATA Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu ile Astsubay Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundaki öğrenciler Sağlık Bilimleri Üniversitesine aktarılacak. Yabancı uyruklu öğrenciler ise Milli Savunma Üniversitesine aktarılacak.

Askeri yükseköğretim kurumlarına askeri liseden sınavsız olarak geçiş yapan öğrenciler, ortaöğretim diploma notları dikkate alınarak belirlenen program ve kontenjanlara yerleştirilecek. ÖSYS sonucuna göre kayıt olan öğrenciler ise ÖSYS puanlarından öğrenim görmekte oldukları programın puan türü veya tercih edebileceği programın puan türü dikkate alınarak belirlenen program ve kontenjanlara yerleştirilecek.
Öğrenciler, YÖK tarafından belirlenen devlet ve vakıf üniversitelerinden tercih yapabilecek. Öğrenciler vakıf üniversitelerini tercih ettiklerinde o üniversite tarafından belirlenen öğrenim ücretini ödeyecekler. Öğrencilerden 24 tercih alınacak.
Öğrencilerin daha önce almış olduğu derslerin yükseköğretim kurumlarındaki programlara intibakı yerleştirildikleri yükseköğretim kurumlarının ilgili kurulları tarafından yapılacak, diploma eki ve transkriptlerde öğrencinin kapatılan vakıf askeri yükseköğretim kurumundan aldığı dersler belirtilecek.
Yerleştirilen öğrencilere belge, diploma, transkript gibi işlemler yerleştirildikleri üniversite tarafından düzenlenecek.

Günün Diğer Haberleri