-İÇİŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI ALTINOK EMNİYET GENEL MÜDÜRÜ OLDU

-İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, yeni Emniyet Genel Müdürü oldu. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ise merkeze çekildi. Müsteşarlık görevine de Artvin Valisi Muhterem İnce getirildi.

ATAMA - 2016-09-10 16:14:09

ANKARA (ANKA) - İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok, yeni Emniyet Genel Müdürü oldu. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ise merkeze çekildi. Müsteşarlık görevine de Artvin Valisi Muhterem İnce getirildi. 

Vali atama hakkındaki karar Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Süleyman Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’na getirilmesinin ardından kritik görevlerde önemli değişikliğe gidildi. Valiler kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok atandı. Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ise merkez valisi oldu. 

-ANKARA VALİSİ DE MERKEZE-

İçişleri Bakanlığı’nın 7 Eylül tarihli yazısı üzerine Bakanlar Kurulu’nun aynı tarihte aldığı kararlara göre, Artvin Valisi Muhterem İnce, İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına getirildi. Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar merkez valiliğe çekilirken Kılıçlar’ın yerine Hatay Valisi Ercan Topaca atandı.

Müsteşar İnce’den boşalan Artvin Valiliği koltuğuna ise İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel  Müdürü Ömer Doğanay oturdu.

Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Sinop Valisi Yasemin Özata da merkez valisi olarak görevlendirildi. Kararnameye göre, Orhan Tavlı Mülkiye Müfettiş Kurulu Başkanlığı’ndan Çanakkale Valiliği’ne, Erdal Ata merkez valiliğinden Hatay Valiliği’ne, Hasan İpek merkez valiliğinden Sinop Valiliği’ne, Zülfikar Dağlı ise İzmir Vali Yardımcılığı’ndan Düzce Valiliği görevine atandı. (ANKA) 

(YE/GO) 

Günün Diğer Haberleri