-EĞİTİM-İŞ PROJE KURUMLARI YÖNETMELİĞİNE DAVA AÇTI

-Eğitim-İş, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğine Danıştay nezdinde dava açtı.

SENDİKA - 2016-09-23 20:35:45

6 Eylül 2016 tarihinde yayınladığımız haberimizi yeniliyoruz.

ANKARA (ANKA) - Eğitim-İş, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğine Danıştay nezdinde dava açtı.

Eğitim-İş Başkanı Veli Demir, yaptığı yazılı bir açıklamayla, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumları Yönetmeliğine dava sendika olarak dava açtıklarını ifade etti. Demir, “kayırmacı ve torpilci sistem üzerine kurgulanmış” olduğunu öne sürdüğü yönetmeliğe dava açma sebebini şöyle açıkladı:

“Yönetmelikte, idarenin ‘kendisinden olmayan’ öğretmen ve yöneticileri idari soruşturmalar ve disiplin cezaları ile proje okullarından uzak tutma amacına hizmet eden 8/1-ç ve 9/1-c maddeleri ile tam bir ‘torpil’ düzeni öngören atama usulüne ilişkin 13. ve 14.maddeleri ve hiçbir gerekçe ve somut dayanak olmaksızın mevcut öğretmen ve yöneticilerin tasfiyesini öngören Geçici 1. Maddesinin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla Sendikamızca Danıştay nezdinde dava açılmıştır.” (ANKA)

(HND/TA)

Dilekçeyi indirmek için tıklayınız

Günün Diğer Haberleri