Özür Grubunda Yer Değiştiremeyen Öğretmenler İl Emri Bekliyor

MEB'in gerçekleştirdiği özür durumu atamalarında yer değişikliği talebi olumsuz olan öğretmenler acilen il/ilçe emri bekliyor.

ATAMA - 2016-08-30 17:14:42

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz günlerde özür grubu atamalarını gerçekleştirdi. Özür grubu atamaları için özellikle eş durumu tayini başta olmak üzere, sağlık, güvenlik vb. nedenlerden dolayı başvuran öğretmenler olmuştu. Bu başvurularda MEB, öğretmenlerin taleplerini karşılamada yetersiz kaldı.

 

2016 yılı özür grubu atamaları için 26 bin öğretmen başvuru gerçekleştirdi. Bu başvuruların 20 bini olumlu sonuçlanmış gözükse de öğretmenler özellikle bazı illerde eşleri ile 100-150 kilometre mesafe uzakta kaldılar. Yani 26 bin talebin neredeyse yarısına  yakınının talepleri doğrudan veya dolaylı olarak gerçekleştirilmemiş oldu.

 

Bakanlık, geçtiğimiz yıllarda bu sorunu çözmek için öğretmenleri il/ilçe emrine atamakta ve sorun çözülmekteydi. Özür grubu sebebi ile yer değiştirmek isteyen fakat değiştiremeyen veya uzak, ulaşımı sıkıntılı olan bölgelere tayini çıkan öğretmenler, MEB'den il/ilçe emrini tekrar getirmesini talep ediyor.

 

İl/İlçe emri ile aynı ilde olup fakat uzak okullarda görevlendirilen öğretmen eşler kavuşmuş olacak, sağlık sorunları sebebi ile tayin isteyen öğretmenlerin tedavisi veya 1. dereceden yakınlarının tedavisi daha kolay gerçekleşecek, diğer sebeplerden dolayı yer değiştiren öğretmenler için de il/ilçe emrinin olumlu sonuçları olacaktır.

 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bu çağrılara olumlu cevap gelmesi bekleniyor. Konu ile ilgili süreci takip edip siz değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

 

Mebpersonel.com
Günün Diğer Haberleri