-BBC: TSK IŞİD’İN ELİNDEKİ CERABLUS'UN ALINMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATTI

-BBC, Cerablus operasyonunun başladığını duyururken “Operasyona Türk savaş uçakları ve ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon da destek veriyor” dedi.

DÜNYA - 2016-08-24 14:55:44

LONDRA(ANKA) -  Suriye'nin Türk sınırına yakın Cerablus'a yönelik operasyonun başlaması, İngiliz medyasında hemen yankılandı. BBC harekatı duyururken TSK'ya bağlı özel kuvvetlerin IŞİD'in elindeki Cerablus kasabasının alınması için operasyon başlattığına dikkat çekerek “Operasyona Türk savaş uçakları ve ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon da destek veriyor” dedi.

BBC, Cerablus operasyonunun başladığını duyururken “TSK'ya bağlı özel kuvvetler IŞİD'in elindeki Cerablus kasabasının alınması için operasyon başlattı. Sabah TSİ 4.00 civarında top atışlarıyla başlayan operasyona daha sonra savaş uçakları da dahil oldu” bilgilerini aktardı.

“Türkiye tarafından çekilen görüntülerde Cerablus kasabasının üzerinde dumanların yükseldiği görülüyor” diyen BBC, “Cerablus'un karşısında bulunan Gaziantep'in Karkamış ilçesinde bin 500'e yakın Suriyeli silahlı muhalif toplanmıştı” gibi bilgiler verdi. (ANKA)(CN/ORH) 

Günün Diğer Haberleri