-CNN INT: TÜRK KUVVETLERİ BÜYÜK ÇAPLI IŞİD KARŞITI OPERASYON BAŞLATTI

-CNN International, Cerablus operasyonu başlatıldığını duyururken Türkiye’nin “iki cephede” savaştığını belirterek Pazartesi günü TSK’nın YPG’yi de vurduğuna dikkat çekti.

DÜNYA - 2016-08-24 14:55:45

ATLANTA (ANKA) – TSK’nın Suriye’nin Cerablus bölgesine yönelik olarak başlattığı “Fırat Kalkanı” operasyonunu, “Türk kuvvetleri, büyük çaplı IŞİD karşıtı operasyon başlattı”  sözleriyle izleyicilerine yansıtan CNN International, Türkiye’nin “iki cephede” savaştığını belritti. CNN Pazartesi günü TSK’nın YPG’ye de vurduğuna dikkat çekti.

CNN, Türkiye’nin başlattığı operasyonun amacının sınırdaki toprakların güvenliğini sağlamak olduğunu anlattığı haberinde Cerablus’un “Suriye-Türkiye sınırında IŞİD’in elindeki son büyük kent olduğuna” dikkat çekti.

Türkiye’nin Karkamış’a saldırının ardından son üç günde Suriye’deki hedefleri vurduğunu kaydeden CNN, Karkamış’ın geçen Cumartesi günü IŞİD’in sorumlu tutulduğu,  “yıkıcı”  intihar saldırısının gerçekleştidiği Gaziantep’te bulunduğuna dikkat çekti.

-“TÜRKİYE İKİ CEPHEDE SAVAŞ VERİYOR”-

CNN, “Türkiye’nin Cumartesi yaşanan vahşetten sonra sınır bölgelerinden IŞİD’in kökünü kazıma sözü verdiğini” belirttiği haberinde “iki cephede savaş veriyor” dediği Türkiye’nin Pazartesi günü Menbiç kentinin kuzeyinde ve Cerablus kentinden 40 kadar kilometre uzaklığındaki “Kürt YPG savaşçılarını bombaladığına” dikkat çekti. CNN şöyle devam etti:

“ABD destekli Kürt güçleri, IŞİD’i (bölge dışına) çıkarmak ve grubun Türkiye üzerinden yeniden ikmal ve savaşçılara erişimini yok etmek istiyor. Geçen ay Menbiç’de terör grubunun kentten uzaklaştırarak önemli bir zafer elde etti,  şimdi de gözler Cerablus’ta. Ancak  IŞİD, Türkiye ve Kürt YPG için ortak düşman olsa da Türkiye’nin, Kürt savaşçılarının kendi sınırlarına doğru ilerlemelerini önleme kararlılığını sürüyor.” (ANKA)(CN/ORH)

Günün Diğer Haberleri