-AR-GE MERKEZLERİNE YAPILAN HARCAMALAR VERGİDEN DÜŞÜLECEK

-Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Ar-Ge, yenilik ve tasarım harcamaları, 2023 yılına kadar kazancın tespitinde indirim konusu olacak.

RESMİ İLAN - 2016-08-10 13:59:51

ANKARA (ANKA) - Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararına göre, Ar-Ge, yenilik ve tasarım harcamaları, 2023 yılına kadar kazancın tespitinde indirim konusu olacak.

Karara göre, Ar-Ge, yenilik ve tasarım harcamalarının, kazancın tespitinde indirim konusu yapılması hakkındaki karar yürürlüğe girdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yazısı üzerine ve 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanunun üçüncü maddesine ilişkin yürürlüğe giren karara göre şu şartları taşıyan Ar-Ge veya tasarım merkezlerine indirim uygulanabilecek:

“-Ar-Ge veya tasarım harcamasının toplam ciro içindeki payı

-Tescil edilen ulusal veya uluslararası patent sayısı

-Uluslararası destekli proje sayısı

-Lisansüstü dereceli araştırmacı sayısının toplam Ar-Ge personeli sayısına oranı

-Toplam araştırmacı sayısının toplam Ar-Ge personeli sayısına oranı

-Ar-Ge sonucu ortaya çıkan yeni ürünlerden elde edilen cironun toplam ciroya oranı”

Kararda, Ar-Ge veya tasarım merkezlerine yapılacak indirim oranları şöyle belirtildi:

“Kanun kapsamında kurulan ve belirtilen göstergelerden herhangi birinde bir önceki yıla göre en az yüzde 20 artış sağlayan Ar-Ge veya tasarım merkezlerinde, o yıl yapılan Ar-Ge ve yenilik veya tasarım harcamalarının bir önceki yıla göre artış tutarının yüzde ellisi, 31 Aralık 2023 tarihine kadar 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunun 10. maddesine göre kurum kazancının, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 89. maddesi uyarınca ticari kazancın tespitinde indirim konusu yapılır.” (ANKA)

(TA/ORH)

Günün Diğer Haberleri