-RUSYA SURİYE KONUSUNDA TÜRKİYE'DEN 'DAHA YAPICI' TUTUM BEKLİYOR

-Russia Today'e göre, Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin’in yarın St. Petersburg’da yapacağı görüşmede başlıca bir konu olacak Suriye krizine ilişkin Türkiye’nin “daha yapıcı” bir tutum takınacağını umuyor.

DÜNYA - 2016-08-08 15:56:12

MOSKOVA(ANKA) – Türkiye ile Rusya arasındaki krizin gidirilip ilişkilerde yeni bir sayfa açılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin’in yarın St. Petersburg’da yapacağı görüşmenin sonuçları Rusya’da da merakla beklenirken, Kremlin’in Türkiye’den Suriye krizine ilişkin “daha yapıcı” bir tutum takınacağını umduğuna dikkat çekiliyor.

Russia Today haber kanalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Vladimir Putin ile yapacağı görüşmenin Türkiye ile Rusya arasında “yeni bir sayfa” açacağı sözlerine vurgu yaptı.

Görüşmenin önemli bir başlığı olması beklenen Suriye krizine ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Suriye ihtilafının Rusya olmadan çözümlenemeyeceğini kabul ederek”  Rusya’nın Suriye’deki çabalarının önemini vurgu yaptığını” söyleyen  RT, Kremlin’in de Türkiye’nin Suriye konusunda “daha yapıcı” olacağı umduğunu anlattı.

RT, Vladimir Putin’in danışmanı Yuri Uşakov’un iki lider arasındaki toplantıda Suriye krizinin derinlemesine ele alınacağını belirterek “Türkiye’nin pozisyonu daha yapıcı hale geleceğini umuyoruz” dediğine dikkat çekti. RT haberinde şunları da söyledi:

“İki ülke arasındaki ilişkiler, Türkiye’nin Kasım 2015’de Suriye’de bir Rus askeri uçağını düşürmesi üzerine bozuldu. Olayın ardından Rusya, Türkiye’ye karşı bir dizi yaptırım getirdi. Bunların arasında bir gıda ithalatı ambargosu, Türkiye’ye charter uçakları yasağı, vize rejimi uygulaması ve Türk vatandaşlarının işe alınmaması da bulunuyor.”

RT, Kremlin’in talebi üzerine Rus seyahat acentalarının Türkiye’ye tur satışlarını askıya aldıklarını anımsattığı haberinde “Rus-Turkiye ilişkileri, Erdoğan’ın uçak olayı için Kremlin’den özür dilemesinden sonra iyileşti” dedi.

Haber,  “Rusya, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Türkiye’nin seçilmiş otoriterlerine destek ifade eden ilk ülkelerinden biri oldu” sözleriyle noktalandı. (ANKA)(CN)/TA) 

Günün Diğer Haberleri