-SİGMAR GABRİEL UYARDI: TÜRKİYE İLE HER TÜR GÖRÜŞME KANALINI AÇIK TUTMALIYIZ

-Almanya Başbakan Yardımcısı ve SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel, "İçinde bulunduğumuz durumda Türkiye ile her tür görüşme kanalını açık bulundurmak zorundayız" derken AB’ye katılım müzakerelerini zaten ilerleme kaydedilemeyen bir dönemde kesmenin mantıklı olmadığını belirtti.

DÜNYA - 2016-08-08 15:56:12

BERLİN(ANKA) – Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel, Türkiye ile diyalogun kesilmemesini istedi. "İçinde bulunduğumuz durumda Türkiye ile her tür görüşme kanalını açık bulundurmak zorundayız" diyen Gabriel,  Türkiye'nin 10-20 yıl içinde zaten AB'ye giremeyeceğini savunarak müzakerelerin devam etmesi gereğini de vurguladı.  

İktidarki koalisyon hükümetinin ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı olan Sigmar Gabriel, ARD televizyonuna verdiği mülakatta Türkiye ile diyaloğun kesilmemesi uyarısında bulundu.

-TÜRKİYE ZATEN AB'YE GİREMEZ, GÖRÜŞMELERİ AÇIK TUTALIM !"-

"İçinde bulunduğumuz durumda Türkiye ile her tür görüşme kanalını açık bulundurmak zorundayız" diyen  Sigmar Gabriel, müzakereleri zaten ilerleme kaydedilemeyen bir dönemde kesmenin mantıklı olmadığını belirtti.

Almanya Başbakan Yardımcısı, "Türkiye'nin tüm koşulları yerine getirse bile kestirilebilir bir gelecekte, ki şu an on, yirmi yılı kast ediyorum, AB'ye üye olma şansı bulunduğuna inanmıyorum" dediği açıklamaları sırasında AB'nin şu an zaten en küçük bir ülkeyi bile bünyesine katacak durumda olmadığını kaydetti.

-“İDAM CEZASI OLURSA AB ÜYELİĞİNİ MÜZAKERE ETMENİN ANLAMI KALMAZ”-

Buna karşın Gabriel, idam cezasının yeniden yürürlüğe sokulması durumunda bunun “Avrupa Temel Haklar Şartı'na aykırı olacağını ve bu durumda AB üyeliğini müzakere etmenin anlamı kalmayacağını” da söyledi.

DWelle Türkçe’ye göre, Türkiye ile durumu "Rusya ile ilişkilerin durumuna" benzeten Gabriel, "Bu zor komşularla geçinmek zorunda değilmişiz gibi yapmanın bir anlamı yok" şeklinde konuştu. (ANKA)(CN/ORH

Günün Diğer Haberleri