Eğitim-İş'i FETÖ'yle değil Atatürkçülükle suçlayın

Fettullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz'daki darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla görevden alınan 3 Eğitim-İş Üyesi öğretmene destek için Burdur'a gelen Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir,

SENDİKA - 2016-08-06 00:10:33

Fettullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz'daki darbe girişimine destek verdikleri iddiasıyla görevden alınan 3 Eğitim-İş Üyesi öğretmene destek için Burdur'a gelen Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, "Bu yapılan Milli Eğitim Müdürünün işgüzarlığıdır, kişisel tavrıdır. Bizi yıllardır mücadele ettiğimiz bir yapılanmayla aynı torbaya koymalarına izin vermeyiz. Bizi suçlayacaklarsa Atatürkçülükle, Cumhuriyetçilikle suçlasınlar" dedi. Adana ve Kütahya'da da üyelerine yönelik benzer görevden almaların olduğunu, yapılan görüşmelerin sonucunda ivedilikle hepsinin görevine iade edildiğini belirten Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Milli Eğitim Müdürünün bu tavrını bizzat Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a ileteceklerini söyledi.

FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişiminin ardından örgüte destek verdiği belirlenen binlerce öğretmen görevden alındı. İlimizde de 3 Eğitim-İş üyesinin darbeye destek verdiği iddiasıyla görevden alınmalarının ardından Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, MYK Üyeleri Dilek Yurdagül, Gülfer Murat, Önder Yılmaz, Denizli, Aydın, Isparta ve Antalya Şube Yöneticileri Burdur'a geldiler.
İktidarın darbeci temizliğini doğru buluyoruz
Sendika binasında görevden alınanlarla görüşüp, basın toplantısı yapan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, "15 Temmuz gecesi yapılan kanlı, ABD güdümlü darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Bizim geleneğimiz tüm darbelere karşı durmuş, açık net tavır koymuştur. Çünkü darbelerden en çok solcular, sosyalistler, Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler zarar görmüştür. Bizim bagajımızda ayrı bir duruş yoktur; darbeye karşı net duruş vardır. Biz, tam bağımsız Türkiye ve demokrasi savunucusuyuz. Elbetteki siyasi iktidarın son dönemdeki darbe girişimcilerine yönelik yapmış olduğu ve darbecileri ülkenin bir çok alanından temizlemesini de doğru buluyoruz. Ama bunu yaparken kurunun yanında yaşta yansın mantığını doğru bulmuyoruz. Bunu da torbanın içine atalım mantığını doğru bulmuyoruz." sözleriyle darbe girişimine karşı tepkisini ortaya koydu.
Bizi Atatürçülükle suçlayın
Eğitim-İş'in kurulduğu günden bu yana demokrasiyi, insan haklarını ve Atatürk'ü savunan, her türlü darbeye, tarikata ve cemaate karşı olan bir görüş çizgisinde olduğunu vurgulayan Demir, "Eğer Eğitim-İş'lileri Atatürkçülükle, Cumhuriyetçilikle ve demokrasi savunuculuğuyla suçlayacaksanız kabul ederiz. 1971'de yapılan darbede idam edilen Deniz Gezmiş gibi suçlayacaksanız kabul ederiz, 1973'te Şili'de Amerikan Darbesiyle öldürülen Salvador Allende gibi suçlayacaksanız kabul ederiz, 1985'te 12 Eylül Faşizminin Burdur'da idam ettiği Hıdır Arslan gibi suçlayacaksanız kabul ederiz. Ama hiç hak etmediğmiz halde, bize yakışmayacağı halde, yıllarca karşı olduğumuz ve mücadele ettiğimiz paralel yapıyla, terör örgütüyle suçlarsanız bunu asla ve asla kabul edemeyiz. Bunlar emperyalizme karşı Mustafa Kemal oldular deyin, eyvallah. Bunlar Menemen'de Öğretmen Kubilay oldular deyin, eyvallah. Bunlar Hızır Paşa'ya karşı Pir Sultan oldular deyin, eyvallah kabul ederiz. Bolu Beyine karşı Köroğlu deyin, eyvallah kabul ederiz. Ama Eğitim-İş'i darbe yanlısı bir terör örgütüyle eş tutmak, onlarla aynı suçlara ortak etmek, ülkede demokrasiyi savunan Atatürkçülere, Cumhuriyetçilere de hakarettir." dedi.
Vali bey, Müdüre dikkat etmeli
Eğitim-İş'li 3 öğretmenin darbe destekçisi iddiasıyla görevden alınmasının Milli Eğitim Müdürünün kişisel tavrı olduğunu söyleyip, Vali Şerif Yılmaz'a seslenen Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, "Böyle olmadığı halde Burdur'da 3 arkadaşlarımızın burada ne işi var derseniz; bu bir işgüzarlıktır. Sayın Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve yetkililerin kişisel tavırlarıdır. Arkadaşlarımızın darbeci olmadığını, FETÖ'ye karşı olduklarını bizzat kendileri de bilmektedir. Biz bu konuda bütün hukuksal ve idari haklarımızı kullanarak kendilerine karşı dava açacağız. Ayrıca konuyu bizzat Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a ileteceğiz. Sayın Vali Beyden de ricamız da Milli Eğitim Müdürüne dikkat etmesi yönündedir. Adana ve Kütahya'da 5 arkadaşımız benzer şekilde görevden alındı ve yaptığımız görüşmeler neticesinde ivedilikle görevlerine iade edildiler. Burdur'daki arkadaşlarımızın da görevlerine döneceğine inanıyoruz. Çünkü 50 bin üyemiz var ve arkadaşlarımızın hiçbirinin F Tipi örgütlenmelerle, Fettullahç yapılanmalarla herhangi bir alakası olmaz. Bu konuda bütün üyelerimizin soruşturmadan geçirilse bile hepsi alnının akıyla çıkarlar." dedi.
Bahtiyar Turan

Haber:https://www.burdurgazetesi.com.trl

Günün Diğer Haberleri