YILSONUNA KADAR ATAMA SAYISI 30 BİNE ULAŞABİLİR

CHP Bursa Milletvekili Dr.Ceyhun İrgil sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,Sözleşmeli öğretmen atamaları hakkında açıklamalarda bulundu

ATAMA - 2016-08-05 14:27:11

ATAMA BRANŞLARI - TAKVİMİ - SINAV MERKEZLERİ
ve BİRKAÇ İYİ HABER

YILSONUNA KADAR ATAMA SAYISI 30 BİNE ULAŞABİLİR

Arkadaşlar, 
Aylardır süren atama çilesinin en azından 15.000 kişilik bölümü zar zor ve OHAL'in fırsatçılığı ile tam istediğimiz gibi olmasa da sonuçta realize oldu.

Bardağın dolu yarısını göreceksen, en azından atama bekleyen 15 bin öğretmen Eylül ayında öğrenci ve okullarına kavuşacak.

Sözleşme ve mülakata karşıyız ama OHAL ile TBMM'ye gelmeyen KHK şimdilik elimizi zayıflattı. Ancak Danıştay'a itiraz başvurusu yapıldı.

BİRAZ İYİ HABER ...
İyi haber, gelişen darbe süreci sonrası atamaların yıl sonuna kadar devam edecek olması. Kişisel görüşüm ve görüşmelerin Aralık ayı sonuna kadar atama sayısının ilk baştan bu yana istediğimiz 30 bine ulaşacak gibi görünüyor. Elbette bu ülkede bir ay sonrası bile Allah kerim ama...

En çok sorulan soru "Şubat'ta kadrolu olacaksa bekleyelim mi?"

Arkadaşlar, benim görüşüm "beklemeyin" ... Ortalık çok karışık ve ne olacağı belli değil. KHK'ye göre bu atama modeli de "kadro garantili" atama olduğu için ve Şubat'ta da yine sözleşmeli atama olasılığı yüksek olduğu için beklemeyin. Her şans kullanılmalı.

Lütfen, başvurunuzu yapın. Sınava odaklanın. Biliyorum mülakatın subjektifliği ve torpil endişesi sizi endişelendiriyor. Haklısınız. Ancak şuna emin olun, her komisyonda her komisyon üyesinin peşinde olacağız, takip edeceğiz ve adil davranmayan herkes için suç duyurusunda bulunacağız.

Bu atamada en büyük sıkıntı, eşi özel sektör veya serbest çalışanlar için eş durumu... Bu KHK'ye göre eş tayini 6 yıl çakılı kadro nedeniyle olası görünmüyor bu nedenle bu arkadaşların iyi düşünmesi gerekli

Branş konusuna gelince... Öncelikle Fransızca ne Nakış öğretmenleri için çok çaba harcadım ancak boş kadro konusu bu iki branş için ciddi sorun. Sınıf öğretmenliği gibi birkaç branşta ise olumlu gelişme sağlanabildi.

Arkadaşlar, 
Bu süreçte elimden geldiğince hepinize yanıt vermeye ve ulaşmaya çalıştım. Tüm yetkili makam, sendika ve STK'lar ile görüştüm. 
Yetişemediklerim veya gelen binlerce mesajın içinde yanıt yazmayı unuttuklarım ve mesaj kutusundan düştüğü için görmediğim arkadaşlardan özür dilerim.

Gelinen nokta "yetmez ama evet" benim için... Çünkü Ağustos ayı başında "hiç atama - sıfır atama" durumu biaz da gelişen olaylar, sizlerin ve kamuoyu baskısı ile en azından bu yıl sonuna kadar 30 bin atamaya doğru süreç devam ediyor.

Unutmayın ! Yaşam sürdüğü sürece her zaman umut ve çare vardır.
Umut kalacağına emek kalsın inancı ile çaba harcamaya ve mücadeleye devam etmeliyiz.

Her atama bir atama da olsa kazanımdır.

Sevgi ve saygılarımla....

Günün Diğer Haberleri