-BAKAN ZEYBEKCİ: GIDA ENFLASYONUNU KONTROL ALTINA ALACAĞIZ

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Gıda Fiyatlarını İzleme Komitemizin çalışmaları ve Hükümetimizin alacağı yapısal tedbirlerle gıda enflasyonunu kontrol altına alacağız” dedi.

EKONOMİ - 2016-08-03 19:22:41

ANKARA (ANKA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Gıda Fiyatlarını İzleme Komitemizin çalışmaları ve Hükümetimizin alacağı yapısal tedbirlerle gıda enflasyonunu kontrol altına alacağız” dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, enflasyon rakamlarına ilişkin Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Zeybekci, enflasyon oranının Temmuz ayı itibariyle yıllık yüzde 8,79 olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, enflasyon oranındaki bu artışın temel itibariyle gıda ve alkolsüz içecek fiyatlarındaki artıştan kaynaklandığını bildirdi.

Bakan Zeybekci, son 5 aydaki en düşük aylık artışı gösteren çekirdek enflasyonun, halen ılımlı seyrini koruduğunu belirterek, “Gıda Fiyatlarını İzleme Komitemizin çalışmaları ve Hükümetimizin alacağı yapısal tedbirlerle gıda enflasyonunu kontrol altına alacağız. Gıda fiyatlarının istikrar kazanması enflasyonun hedeflenen seviyelere ulaşmasını destekleyecektir” ifadelerini kullandı. (ANKA)

(HND/ORH)

Günün Diğer Haberleri