BİRLEŞİK KAMU-İŞ’TEN MİTİNG ÇAĞRISI

ANKARA (ANKA) – Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, “Darbeye karşı ‘Demokrasiye ve Cumhuriyete’ sahip çıkmak için 4 Ağustos Perşembe günü Saat 19.30’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nı dolduracağız” ifadesini kullandı.

SENDİKA - 2016-07-31 00:58:09

Genel başkan Kütük, yayımladığı açıklama ile 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni lanetlemek için 4 Ağustos’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda miting yapılacağını duyurdu.

Darbe girişimi ile Türkiye’nin kaos ve yıkıma sürüklenmek istendiğini belirten Kütük, “Çağdaş laik, demokratik Cumhuriyetimizi ve sosyal hukuk devletini açıkça tehdit eder hale gelen cemaat, tarikat ve benzeri bütün yapılara karşı olduğumuzun bir kez daha altını çiziyoruz. Cumhuriyetin kurucu ilkeleri Cumhuriyetimizi, parlamenter sistemimizi ve demokrasimizi büyütecek ve geliştirecektir” ifadelerini kullandı.

-“DARBELERE KARŞI DURDUĞUMUZ İÇİN YILLARDIR BEDEL ÖDÜYORUZ”-

Her türlü darbenin ve darbe girişiminin karşısında olduklarını kaydeden genel başkan Kütük, şu açıklamalarda bulundu:

“Biz; Atatürkçü, yurtsever, devrimci ve demokratlar darbelere, antidemokratik yönetimlere karşı durduğumuz için yıllardır bedel ödüyoruz. Darbeye karşı ‘Demokrasiye ve Cumhuriyete’ sahip çıkmak için 4 Ağustos Perşembe günü Saat 19.30’da İzmir Gündoğdu Meydanı’nı dolduracağız. Demokrasiye ve özgürlüklere kasteden yüzlerce yurttaşımızın ölümüne, binlercesinin yaralanmasına yol açan bu gerici kanlı darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz.” (ANKA)

(HM/ERD)

Günün Diğer Haberleri