-BAKAN ZEYBEKCİ: GIDA ENFLASYONU HEDEF ENFLASYON SEVİYESİNE DAHA DA YAKLAŞACAK

-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önümüzdeki aylarda gıda enflasyonunda istikrarsızlığa yol açan ürünlerde tedbirlerin etkilerinin daha net görüleceğini belirterek, “Gıda enflasyonunun hedef enflasyon seviyesine daha da yaklaşacağını göreceğiz” dedi.

EKONOMİ - 2016-07-25 20:14:24

ANKARA (ANKA) - Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, önümüzdeki aylarda gıda enflasyonunda istikrarsızlığa yol açan ürünlerde tedbirlerin etkilerinin daha net görüleceğini belirterek, “Gıda enflasyonunun hedef enflasyon seviyesine daha da yaklaşacağını göreceğiz” dedi.

Bakan Zeybekci, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Zeybekci, fiyat istikrarının sağlanması konusunda hükümetin Merkez Bankası’na desteğinin artarak devam edeceğini ifade etti. Yakın dönemde enflasyondaki yükselişin ve oynaklığın en önemli belirleyicilerinden birisinin gıda enflasyonu olduğunu kaydeden Zeybekci, şöyle açıkladı:

“Enflasyonda artışa neden olan gıda fiyatlarının düşürücü etkisinin ön plana çıkması için, istikrarlı bir seyir izlemesi önceliklerimizdendir. Gıda Komitesi tarafından geliştirilen somut tedbirler hayata geçirilmektedir. Önümüzdeki aylarda gıda enflasyonunda istikrarsızlığa yol açan ürünlerde tedbirlerin etkileri daha net görülmeye başlanacaktır. Gıda enflasyonunun hedef enflasyon seviyesine daha da yaklaşacağını göreceğiz.

TÜFE hesaplanırken ‘Gıda ve Alkolsüz İçecekler’ grubu için kullanılan ağırlık oranının ülkemizle benzer kişi başı GSYİH oranına sahip ülkelerin kullandığı oranlarla uyumlu hale getirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.” (ANKA)

(HND/ORH)

Günün Diğer Haberleri