-MİSAFİR ÖĞRENCİ BUTONU DEVREDE

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, göç eden öğrencilerin mağdur olmaması ve gittikleri yerlerde eğitim-öğretimlerine devam etmeleri amacıyla bakanlığın e-okul sistemi üzerinde Misafir Öğrenci Butonu uygulamaya konulduğunu söyledi.

EĞİTİM - 2016-07-25 20:14:24

ANKARA (ANKA)- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, göç eden öğrencilerin mağdur olmaması ve gittikleri yerlerde eğitim-öğretimlerine devam etmeleri amacıyla bakanlığın e-okul sistemi üzerinde Misafir Öğrenci Butonu uygulamaya konulduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesini yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan terör olayları nedeniyle sokağa çıkma yasakları dâhil birçok tedbirin uygulamaya konulduğunu belirterek şöyle dedi:

“Yaşanan bu süreçte birçok il ve ilçede sokağa çıkma yasağı, boykot ve engellemeler nedeniyle eğitim-öğretim faaliyetlerinde eğitim-öğretim yılının birinci yarıyılından başlayarak aksamalar meydana gelmiştir. Bu aksamaların telafi edilmesi amacıyla olayların başladığı ilk gün itibariyle Bakanlığımız tarafından gerekli tedbirler alınmış, kısa, orta ve uzun vadeli planlamalar dâhilinde çalışmalar yürütülmeye başlanmıştır.

Yaşanan olaylar neticesinde birçok öğrenci ailesiyle birlikte yaşadıkları yerlerden göç etmek zorunda kalmıştır. Bu şekilde göç eden öğrencilerin mağdur olmaması ve gittikleri yerlerde eğitim-öğretimlerine devam etmeleri amacıyla Bakanlığın e-okul sistemi üzerinde Misafir Öğrenci Butonu uygulamaya konulmuştur. Misafir Öğrenci Butonu ile göç eden öğrencilerin eğitim-öğretimine gittikleri yerlerde taban puan şartı aranmaksızın kesintisiz devam etmelerinin yolu açılmış, öğrencilerin ve okul idarelerinin herhangi bir problemle karşılaşması engellenmeye çalışılmıştır.” (ANKA)

(MG/ORH) 

Günün Diğer Haberleri