Adalet Bakanlığı 2200 Personel Alacak

Adalet Bakanlığı resmi internet sayfasından adli yagı hakim ve savcı alımı ile ilgili çok önemli bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyurunun detayları ve çok daha fazlası kamu haber merkezinde...

ATAMA - 2016-07-24 14:58:58

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu Değişiyor

657 sayılı DMK değiştirilmesi için gerekli çalışmaların yapılmaya başlandığı konuşuluyor. Hükümete yakın kaynakların belirtmesine göre 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu önümüzdeki günlerde değiştirilecek.

GÜNDEME GELMİŞTİ

Birkaç ay öncesine kadar değiştirileceği yönünde gündeme gelen, sendikalar tarafından verilen tepkilerden sonra  yetkililerce “657 DMK’nın değiştirilmesi yönünde çalışma yok” açıklaması yapılmıştı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu üzerinde yapılacak değişikliklerle devlet memurunun iş güvencesinin kaldırılacağı, memurluktan çıkarma kolaylaşacak yönünde yapılan açıklamalar ve yorumlar büyük tepki toplamıştı.

FETÖ’DEN DOLAYI 657 DEĞİŞİYOR

FETÖ’ye yönelik yapılan çalışmalar, soruşturmalar neticesinde MEB personelleri başta olmak üzere Kamuda çalışan on binlerce kişi açığa alındı, tutuklandı. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun değiştirilmesi için en büyük gerekçe FETÖ olarak gösteriliyor. Kamu kurum ve kuruluşlarının içerisinde yapılanan devlet için tehdit oluşturan örgütlerin, grupların engellenmesi için, bu örgütlere mensup memurların devlet memurluğundan çıkarılması için 657 DMK’nın önümüzdeki günlerde değiştirileceğine kesin gözüyle bakılmaktadır.

DARBELERDE MEMURLARIN DURUMU

1980 darbesi sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yaklaşık 20 bin memur devlet memurluğundan çıkarılmış, yargılanmıştı. 15 Temmuz 2016 tarihinde ülkemizde yaşanan darbe girişimi sonrasında süren soruşturmalar ve çalışmalarda şu ana kadar yaklaşık 100 bin kişi açığa alındı ve tutuklandı. Hükümet kaynakları ve resmi yetkililer FETÖ’ye yönelik soruşturmaların hız kesmeden devam ettiğini ifade ettiler.


Kaynak:www.ogretmenlericin.com

Günün Diğer Haberleri