-RUS TURİSTLER TÜRKİYE’YE YENİDEN GELECEK

- Rusya’dan, Türkiye'ye uçuş yasağının kaldırılmasının ardından Rus tur operatörlerinin de müşterilerini bugünden itibaren Türkiye'ye göndermeye başladığı bildiriliyor.

DÜNYA - 2016-07-22 20:24:25

MOSKOVA(ANKA) -  Rusya'dan Türkiye'ye uçuş yasağının kaldırılması ardından Rus tur operatörlerinin de müşterilerini bugünden itibaren Türkiye'ye göndermeye başladığı bildiriliyor.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) yöneticisi Maya Lomidze, Rus tur operatörü Biblio Globus'un uçuş programını yarın açacağını ve Türkiye'ye ilk turistlerin de aynı gün gönderileceğini belirtti.

Sputnik’e göre,  Biblio Globus'un kurucusu Aleksandr Tugolukov da,  tur operatörünün müşterilerinin Rossiya havayolu şirketinin seferleriyle Türkiye'ye gönderileceğini söyledi.

Haberde darbe girişiminin ardından Rusya vatandaşları için bu Türkiye’ye uçuş yasağı getiren Rus havacılık ajansı Rosaviatsiya'nın gece yarısı yaptığı açıklamada bu yasağı bugünden itibaren kaldıracağını duyurduğuna dikkat çekildi.

Bu arada, Rus havayolu şirketi Rosaviatsiya’nın da Rusya vatandaşlarının Türkiye topraklarındaki ve havaalanlarındaki güvenliğine dair garantiler alınması ardından Türkiye için bilet satışlarını yeniden başlattığı belirtildi. (ANKA)(CN/ORH) 

Günün Diğer Haberleri