-YÖK ÖĞRETİM ELEMANLARININ YURT DIŞINA GÖREVLENDİRME YETKİSİNİ ÜNİVERSİTE REKTÖRLERİNE BIRAKTI

-Yükseköğretim Kurulu, öğretim elemanlarının yurt dışına görevlendirilmemeleri ve yurt dışında bulunanların geri çağrılması konusundaki genelgesinde değişiklik yaptı. YÖK yurt dışına görevlendirme yetkisini üniversite Rektörlerine bıraktı.

EĞİTİM - 2016-07-22 20:24:23

ANKARA (ANKA) – Yükseköğretim Kurulu, öğretim elemanlarının yurt dışına görevlendirilmemeleri ve yurt dışında bulunanların geri çağrılması konusundaki genelgesinde değişiklik yaptı. YÖK yurt dışına görevlendirme yetkisini üniversite Rektörlerine bıraktı.

YÖK’ten yapılan açıklamada, Rektörler dahil öğretim elemanlarının yurt dışına görevlendirilmemeleri ve yurt dışında bulunanların geri çağrılması konusundaki genelgede değişiklik yapıldığı bildirildi. Yapılan değişikliğe göre, Yükseköğretim kurumlarının uluslararası bilimsel faaliyetlerindeki temsiliyetinin kesintiye uğramaması ve öğretim elemanlarının bilimsel faaliyetlerinin sürdürülebilirliği açısından 39. Madde kapsamındaki yurt dışına görevlendirme yetkisi üniversite Rektörlerine bırakıldı.

-“REKTÖRÜN UYGUN GÖRMESİ HALİNDE KATILABİLECEKLERDİR”-

Öte yandan açıklamada, “Buna göre öğretim elemanları; yurt dışında gerçekleştirilecek olan kongre, konferans, seminer benzeri ve meslekleri ile ilgili diğer toplantılara Rektörün uygun görmesi halinde katılabileceklerdir. YÖK, Rektörlerin yurt dışına görevlendirilmemeleri konusundaki genel hükmünü devam ettirmiştir” denildi. (ANKA)

(HM/ERD)

Günün Diğer Haberleri