-YÖK AKADEMİSYENLERİN YURT DIŞINA ÇIKIŞINI DURDURDU

-Yüksek Öğretim Kurumu, (YÖK) akademisyenlerin yurtdışına çıkışlarını durdurduğunu açıkladı.

EĞİTİM - 2016-07-20 20:27:17

ANKARA (ANKA) – Yüksek Öğretim Kurumu, (YÖK) akademisyenlerin yurtdışına çıkışlarını durdurduğunu açıkladı.

YÖK’ten yapılan açıklamada, YÖK tüm devlet ve vakıf üniversitelerine bir yazı göndererek, yurtdışında akademik çalışmalar gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan rektörler dahil görevlendirilmelerin ikinci bir talimata kadar durdurulmasını, yurtdışında bu kapsamda çalışma yapan akademisyenlerin durumlarının ivedilikle incelenerek yurtdışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede geri çağrılmasını istediği belirtildi.

YÖK’ten konuya ilişkin gönderilen yazıda şöyle denildi:

“İkinci bir yazımıza kadar, 2547 sayılı Kanunun 39. maddesinin son fıkrası  hariç olmak üzere, rektörler de dâhil anılan Kanun maddesi uyarınca yurtdışına öğretim elemanı görevlendirilmemesi, bu madde kapsamında veya uluslararası anlaşmalar gereği halen yurtdışında görevli bulunan öğretim elemanlarının durumlarının bilimsel olarak değerlendirilerek yurtdışında bulunmasında bir zorunluluk görülmeyenlerin en kısa sürede yurda dönüşlerinin sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederiz.”

2547 sayılı Kanunun 39. maddesinin son fıkrasında ise “Yurtdışında yer alan Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ve Kazakistan’daki Ahmet Yesevi Üniversitesi’ne YÖK tarafından önerilip MEB onayıyla yapılan görevlendirmeleri içeriyor. Bu görevlendirmeler YÖK ve sonrasında  MEB'in onayından geçiyor. (ANKA) (YE/ORH) 

Günün Diğer Haberleri