-GAZİ, DİCLE, YILDIZ TEKNİK VE YALOVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLERİ AÇIĞA ALINDI

-YÖK, Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova Üniversitesi rektörlerini yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından açığa aldığını açıkladı. YÖK, istifası istenen bin 577 dekanın, istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin Kurul tarafından kabul edildiğini de duyurdu.

EĞİTİM - 2016-07-20 20:27:17

ANKARA (ANKA) - YÖK, Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova Üniversitesi rektörlerini yürütülen bazı soruşturmaların selamati açısından açığa aldığını açıkladı. YÖK, istifası istenen bin 577 dekanın, istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin Kurul tarafından kabul edildiğini de duyurdu.

Yükseköğretim Kurumu’ndan (YÖK) yapılan açıklamada, Gazi, Dicle, Yıldız Teknik ve Yalova Üniversitesi rektörleri yürütülen bazı soruşturmaların selameti açısından açığa alındığı yuduruldu. Açıklamada, bin 176’sı devlet, 401’i vakıf üniversitesi olmak üzere toplam bin 577 fakülte dekanının istifalarına ilişkin rektörlük tekliflerinin YÖK’e iletildiği, bu taleplerin de YÖK Genel Kurulu’nda kabul edilerek karara bağlandığı belirtildi. Devletin bekası ve milli iradeye saygı noktasında tek vücut olan tüm üniversitelere bu konuda göstermiş oldukları işbirliği nedeniyle teşekkür edildiğinin ifade edildiği açıklamada, bu üniversitelere en kısa süre içerisinde yeniden dekan ataması işlemlerinin gerçekleştirileceği kaydedildi. (ANKA)

(YE/HND)

Günün Diğer Haberleri