-OECD'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI: ÜLKE EKONOMİSİNİN BUGÜNÜN SON DERECE OLUMSUZ KOŞULLARINA ...

- Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) "Ülke ekonomisinin, gelecekte daha güçlü ve daha dengeli bir büyüme elde etmek için atabileceği adımlar yanında, bugünün son derece olumsuz koşullarına rağmen nasıl dirençli kaldığını analiz eden OECD Türkiye Ekonomik Anketi'nin sonuncusu 15 Temmuz'da yayımlanacak" açıklaması yaptı.

DÜNYA - 2016-07-13 20:45:35

ANKARA(ANKA) - Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) "Ülke ekonomisinin, gelecekte daha güçlü ve daha dengeli bir büyüme elde etmek için atabileceği adımlar yanında, bugünün son derece olumsuz koşullarına rağmen nasıl dirençli kaldığını analiz eden OECD Türkiye Ekonomik Anketi'nin sonuncusu 15 Temmuz'da yayımlanacak" açıklaması yaptı.

OECD anketin, yapısal darboğazların kaldırılmasıyla iş ortamının iyileştirilmesinin verimliliği nasıl artıracağı ve tüm firmaların daha hızlı büyümesini sağlayacağı konularını tartışacağını da bildirdi.

Anket Türkiye'yi küresel değer zinciri içindeki konumunu yükselebilir kılacak reformları da değerlendirecek. Açıklamaya göre anket aynı zamanda "Türkiye'nin küresel değer zincirlerine katılımını artırmaya imkan verecek reformları da değerlendirecek." (ANKA)
(HM/ORH)

Günün Diğer Haberleri