-DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI AVRUPA PARLAMENTOSU’NU KINADI

-Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Parlamentosu'nda terör örgütü PKK'nın elebaşını ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri yansıtan bir fotoğraf sergisinin açılmış olmasını kınıyoruz” dedi.

DÜNYA - 2016-07-13 20:45:34

ANKARA (ANKA) - Dışişleri Bakanlığı, “Avrupa Parlamentosu'nda terör örgütü PKK'nın elebaşını ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri yansıtan bir fotoğraf sergisinin açılmış olmasını kınıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanlığı, internet sitesinde yaptığı açıklamada, Avrupa Parlamentosu’nu “terör örgütü PKK'nın elebaşını ve örgütün Suriye uzantısı PYD üyesi teröristleri yansıtan bir fotoğraf sergisinin açılmış olması” sebebiyle kınadı. Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu’nun bu şekilde kanlı bir terör örgütünün propagandasına, terörizmin teşvikine alet olduğunu ifade etti.

Konuyla ilgili gerek Avrupa Birliği Daimi Temsilciliği tarafından, gerek Dışişleri Bakanlığı tarafından gereken girişimlerin yapıldığı ve tepkilerin ortaya konulduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“DEAŞ da, PKK da terör örgütleridir. Bir terör örgütünü diğer terör örgütüne tercih etmek, terörizmin tüm kurbanlarının anısına saygısızlıktır. Çifte standartlar Avrupa Birliği'nin imajını ciddi biçimde zedelemektedir. Ülkemiz terörizmle mücadelede ilkeli bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini, keza Suriye'de barış ve istikrarın da ancak ilkeli bir duruşla tesis edilebileceğini her vesileyle hatırlatmayı sürdürecektir.” (ANKA)

(HND/ORH)

Günün Diğer Haberleri