-TZOB'DAN AİDATTA 'ENGELLİ İNDİRİMİ' VE POS TAKSİDİ İMKANI

- Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne aidat borcu olan çiftçilerin borçları, mirasçılarından alınabilecek. TZOB aidatta engelli çiftçi indirimi getirdi ve çiftçilere "pos taksidi" imkanı tanıdı.

RESMİ İLAN - 2016-07-13 20:45:32

-TZOB'a aidat borcu bulunan çiftçilerin borçları mirasçılarından alınabilecek.

ANKARA(ANKA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği'ne aidat borcu olan çiftçilerin borçları, mirasçılarından alınabilecek. TZOB aidatta engelli çiftçi indirimi getirdi ve çiftçilere "pos taksidi" imkanı tanıdı.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği "Ziraat Odalarının Giriş Ücreti ve Yıllık Aidatları Hakkında Yönetmelik"te değişiklikler yaptı.
Resmi Gazete'de yayımlanan TZOB aidat yönetmeliğine göre bundan böyle yıllık aidat olarak, oda yönetim kurulu kararıyla ödenecek miktar, pos cihazı ile en çok 9 eşit takside bölünebilecek.
Engelli çiftçilere aidatlarında indirim getirlid. Engellilerin aidat hesaplamalarında tam teşekküllü kamu hastanelerinden heyet raporu ile belgelendirilmek koşuluyla, raporda belirtilen bedensel engelliliği oranında indirim yapılacak.
Zamanında ödenmeyen aidatların tahsili için öncelikle borcu olan üyeye ihtarname gönderilerek aidatın ödenmesi için süre verilecek. Aidat, ihtardan sonra belirlenen süre içerisinde ödenmemesi durumunda icra yoluyla tahsil edilecek. Geçmiş yıllara ait aidatlar, oda yönetim kurulu kararıyla, ödenecek miktar en çok 5 eşit taksitle pos cihazı aracılığı ile yapılandırılabilecek.
Geçmişte "Tahakkuk eden yılın başından itibaren beş yıl içinde tahsil edilemeyen giriş ücreti ve yıllık aidatlar zaman aşımına uğrar" hükmü bulunuyordu. Bundan böyle aidat borçları çiftçinin mirasçılarından alınacak. Yönetmeliğe, "Ölen üyenin mirasçıları mirası reddetmemişlerse, 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanununun mirasa dair hükümleri kapsamında, oda aidatları ölenin mirasçılarından miras payları oranında talep edilebilir. Borcun ödenmemesi halinde mirasçılar aleyhine yasal yollara başvurulabilir" maddesi eklendi. (ANKA)
(HM/ORH)

Günün Diğer Haberleri