-MALTEPE ESKİ GÜNLERİNE DÖNÜYOR: YENİDEN ANKARA'NIN CHAMPS-ELYSEES'İ OLACAK MI?

-Ankara’nın sadece en eski yerleşim yeri değil, ulaşım açısından kentin en iyi lokasyonunda yer alan Maltepe bölgesinin geçmişteki olumsuz imajı siliniyor. Bu haliyle Maltepe, Ankara’nın turizminin de yeni yüzü oldu.

KÜLTÜR&SANAT - 2016-07-12 12:51:20

ANKARA (ANKA) - Ankara'nın Maltepe semti eski günlerini arıyor. Ankara sevdalısı Maltepeli girişimciler semtin turizm merkezi olması için kolları sıvadı. Bir dönemler sinemalarında galaların yapıldığı, gazinolarında ünlü isimlerin boy gösterdiği Maltepe daha sonra kent merkezinin dibiinde olmasına karşın adeta unutuldu.

Ankara’nın sadece çok eski bir kentsel yerleşim yeri değil, ulaşım açısından kentin en iyi lokasyonunda yer alan Maltepe bölgesinin geçmişteki olumsuz imajı siliniyor. Bu haliyle Maltepe, Ankara’nın turizminin de yeni yüzü olmaya başladı.

Adı uzun süredir genellikle pavyonlarla anılan Maltepe bölgesinde ilk hareketlenmeler yıllar önce en uçtaki Etap Altınel ile İçkale Otel ile başlamıştı. Semtte faaliyet gösteren Otel 2000 Maltepe Genel Müdürü Garip Uysal da Maltepe'nin Ankara'nın Champs-Elysees'i olması için kolları sıvayan Ankara sevdalılarından. Uysal bu değişime dikkat çekerek, Maltepe’nin nereden nereye geldiğini, şu saptamalarla anlattı:

-GÜVENLİK, KİRLİLİK SORUNU ORTADAN KALKTI-

“Maltepe bilindiği üzere eğlence mekanlarıyla ünlü bir yerdi. Gece kulüplerinin ağırlıklı olduğu bölge güvenlik, kalite seviyesi, gürültü kirliliği gibi konularda uzun yıllar ciddi sorunlar yaşadı. Ancak Maltepe son 15 yılda çok hızlı bir dönüşüme tanıklık ediyor. Özellikle turizm alanında önemli yatırımlar yapılıyor. Örneğin 2002 yılına kadar 4 adet olan otel sayısı, bugün 16’ya çıkmış durumda.”

Uysal, yeni inşa edilen otellerin 3, 4 ve 5 yıldızlı, son derece modern, yerli ve yabancı konukların beklentilerine yanıt verecek kapasitede olduğunu ifade etti. 

-OTELLER BÖLGESİ ÖNE ÇIKMAK İSTİYOR-

Maltepe’nin yeni yatırımlarla Ankara’nın en önemli otel bölgelerinden biri haline geldiğini belirten Uysal, bu oteller bölgesinin öne çıkmak, Maltepe’nin eski imajından sıyrılmak istediğini ifade etti. Bölgenin, şehrin tam ortası ve tüm ulaşım noktalarına en yakın bölge olduğunu kaydeden Uysal, şöyle devam etti:

“Yine tarihi ve turistik alanlara en yakın yer. Anıtkabir çok özel bir yer. Her yıl sayısız ziyaretçi geliyor buraya ama kalmadan geri dönüyor.  Halbuki, Maltepe o ziyaretçi kitlesini ağırlayacak kapasiteye sahip. Yarım saat içinde kayak merkezine, Gölbaşı’na veya havaalanına ulaşılabilecek, Maltepe dışında kaç nokta sayabilirsiniz? Dolayısıyla özellikle turizm alanında Maltepe’nin ön plana çıkması gerekiyor.” 

-YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ ŞART-

Bölgedeki otel işletmecileri olarak özellikle yerel yönetimlerden, Maltepe’nin yenilenen yüzünün tanıtımı konusunda destek beklediklerini de belirten Uysal, “Biz Maltepe’nin bu haliyle Ankara turizminin yeni yüzü olduğuna inanıyoruz.  Yeni yatırımlar, yeni otellerle bölgenin değeri ve önemi daha da artacaktır diye umuyoruz. Bu noktada Maltepe’nin tanıtımı ve turizmle ilgili yatırımların bölgeye gelmesi konusunda radikal adımlar atılmasını, şehrimizin geleceği adına son derece gerekli görüyoruz” açıklamasında bulundu. (ANKA)

(TA/ORH)

Günün Diğer Haberleri