-MEMUR-SEN BAŞKANI YALÇIN: SREBRENİTSA, KALBİMİZİN YARISI, İNSANLIĞIN YARASIDIR

-Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Srebrenitsa Katliamı’nın 21. Yıldönümüne ilişkin, “Srebrenitsa, kalbimizin yarısıdır, insanlığın yarasıdır. Mazlumların çaresizliğine derman olamayan Birleşmiş Milletler, halklar nezdinde güvenilirliğini kaybetmeyi sürdürüyor” dedi.

SENDİKA - 2016-07-11 14:51:49

ANKARA (ANKA)- Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Srebrenitsa Katliamı’nın 21. Yıldönümüne ilişkin, “Srebrenitsa, kalbimizin yarısıdır, insanlığın yarasıdır. Mazlumların çaresizliğine derman olamayan Birleşmiş Milletler, halklar nezdinde güvenilirliğini kaybetmeyi sürdürüyor” dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Srebrenitsa Katliamı’nın 21. yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Yalçın, Sırp güçlerinin Birleşmiş Milletler ’in gözleri önünde Srebrenitsa’da beş gün içinde 8 bin 372 Boşnak’ı öldürdüğünü, bir gün içerisinde 20 binin üzerinde mültecinin Srebrenitsa’dan zorla çıkarıldığını ifade etti. Sırp kuvvetlerin Boşnaklara karşı her türlü savaş suçunu işlediğini belirten Yalçın, “İşlediği her savaş suçunda ikiyüzlü Batı’yı yanında bulan, 400 Hollandalı barış gücü askerinden örtülü ve açık destek alan Sırplar, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra Avrupa’da yaşanan en büyük soykırım gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

-“BM DÜNYA VİCDANINI TEMSİL ETMEDE YETKİN OLMADIĞINI GÖSTERİYOR”-

Bölgede bugüne kadar 300’den fazla toplu mezar bulunduğunu kaydeden Yalçın, Dünyanın güvenliğini sağlamakla görevli uluslararası kuruluşların, o gün gibi bugün de sınıfta kalarak yeni katliamları engellemede başarısız olduğunu bildirdi. Yalçın, üzerinden 21 yıl geçen Srebrenitsa Katliamı’na ilişin şunları aktardı:

“Avrupa’da Müslüman varlığından rahatsız olan Sırpların ve onlara destek olan bazı ülkelerin sistematik olarak gerçekleştirdiği bu soykırım tarihin kara sayfalarında çoktan yerini aldı. Geçen 21 yıl içerisinde insanlığın yüreğindeki bu yara tazeliğini korudu, yürekler yanık, boyunlar bükük kaldı, ama hala Srebrenitsa katliamı bazı ülkeler tarafından ‘soykırım’ olarak tanınmadı. Gerekli adımlar atılmadı, aksine katliamı meşrulaştırma yarışına girildi.

BM ise, 21 yıl önce, katliamın önlenmesine tepkisiz kaldığı gibi, bugün de İslam coğrafyalarındaki katliamlara karşı sessizliğini ve tepkisizliğini sürdürüyor. Bu haliyle BM, dünya vicdanını, mazlumların sesini temsil etmede yetkin olmadığını da gösteriyor. Srebrenitsa’da, Gazze’de, Arakan’da, Suriye’de, Irak'ta, Bangladeş'te, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da mazlumların çığlıklarına, çaresizliğine derman olamayan BM, halklar nezdinde güvenilirliğini kaybetmeyi sürdürüyor.”

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen ailesi olarak her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında olacaklarını ve insanlık değerlerini yaşatmaya devam edeceklerini belirterek, “Unutturmaya çalıştığınızdan çok hatırlayacağız ve hatırlatacağız. Srebrenitsa, kalbimizin yarısıdır, insanlığın yarasıdır” ifadelerini kullandı.

-“TÜM YETKİLİLERİN KATLİAMIN SORUMLUSU OLARAK YARGILANMASINI TALEP EDİYORUZ”-

Sırplar tarafından katledilen bütün Boşnaklara Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabır dileyen Yelçın, “BM tarafından Serebrenitsa’yı korumakla görevlendirilen Hollanda Ordusu'na bağlı BM askerleri başta olmak üzere, soykırıma göz yuman, aracılık eden tüm yetkililerin katliamın sorumlusu olarak yargılanmasını talep ediyoruz. BM'yi, Ratko Mladiç'in suç ortağı olarak gördüğümüzü tüm dünyaya deklare ediyoruz” açıklamasında bulundu. (ANKA)

(HND/ORH)

Günün Diğer Haberleri