Anaokulundaki Öğretmen Nöbet Ücreti Alacak mı ?

Anaokulundaki Öğretmen Nöbet Ücreti Alacak mı ?

EĞİTİM - 2016-07-07 11:26:38

Okul öncesi öğretmenlerine nöbet ücreti müjdesi.Sürekli derste olan ve mağduriyet yaşayan anaokulundaki öğretmenler nöbet ücreti alacaklar.Anasınıfı öğretmenleri nöbet ücreti alacak mı, Nöbetçi öğretmenlerin ücreti hakkında sorulan soruya gelen cevapta teneffüse çıkamayan öğretmenlerin nöbet görevini yerine getirmiş sayılacakları söylendi.

İşte o resmi cevap yazısı; 

Fwd: 131343 nolu başvurunuz hakkında. Yildiray Kılıç 04.02.2016 Kime: artuni.z@.......  ---------- Yönlendirilen ileti ---------- 

Gönderen: Tarih: 4 Şub 2016 16:39 Konu: 131343 nolu başvurunuz hakkında. Alıcı: Cc: Sayın YILDIRAY KILIÇ , Bimer Başvuru Numaranız :131343     

 Sayın Yıldıray KILIÇ, Başvurunuz Genel Müdürlüğümüzce incelenmiştir. Özel eğitim anaokulları, özel eğitim anasınıfları ile özel eğitim sınıflarında görevli öğretmenler dinlenme ve tenefüs saatlerinde de öğrencilerin gözetimine devam ettiklerinden nöbet görevini fiilen yerine getirmiş sayılırlar. Bilgilerinize. MEB nöbet ücretlerinde yanlış mı yapıyor?

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü şöyle bir yazı yayımladı; Mevzuatında nöbet görevi bulunmadığı için Okul Öncesi Eğitim Kurumları(Anaokulları) ile İlkokul ve Ortaokullarda görevde olan müdür yardımcılarına nöbet ücretinin ödenmediğini yazdı. Müdür yardımcılarına madem nöbet tutturuluyor,neden ücret ödenmiyor? gibi sorular gündeme gelmeye başladı.

Ücretinin ödenmesi gereken nöbetçi öğretmenler daha önce neden önemsenmedi. Bir gerçekliği ortaya koymak gerekirse gerek bağımsız anaokullarında, gerek ilkokullarda gerekse ortaokullarda nöbetçi müdür yardımcılığı yeni icat edilmiş değildir.Neredeyse okullaşma başladı başlayalı nöbetçi öğretmenler bulunmaktadır.Bir diğer sıkıntıysa tenefüslere çıkamayan ve sürekli nöbetçi olmak zorunda kalan anasınıfı öğretmenleri.Özel anaokullarında görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin nöbet görevi ve ücreti verilirken ilköğretim ya da başka okul bünyesindeki anasınıfı öğretmenlerinin nöbet yapması durumunda herhangi bir ücret verilmemektedir. Anaokulu öğretmenlerinin bu durumuda mevzuata takılmış ve bu öğretmenlere nöbet görevi verilmediğinden söz edilerek nöbet ücreti ödemesi yapılmamıştır.

Halbuki bu öğretmenlerimiz teneffüs bile yapmadan işlerini yapmaktadır. Bu öğretmenlerinde görevi nöbetçi olarak geçebilir ve ücretlenme yapılabilir. Anasınıflarının bulunduğu bölgenin sorumluluğu onlara geçebilir.Çevrenin temizliğinden tutun da eğitim öğretime hazır olup olmadığına, giriş-çıkışların,yemek ve yemek saatlerinin düzenine kadar bir sürü görev zaten yapılmakta iken bu görevlerin nöbet olarak tanımlanması gerekmektedir.
 

Kaynak:Öğretmendiyarı
Günün Diğer Haberleri