-CHP İSTANBUL İL BAŞKANI CANPOLAT SİVAS'I ANDI

-CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, gericiliğe karşı mücadelede birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, “Faşizm bizleri de ateşe vermeden bu ortaçağ zihniyetini topraklarımızdan defetmek zorundayız” dedi.

SPOR - 2016-07-02 14:25:01

İSTANBUL (ANKA) - CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, gericiliğe karşı mücadelede birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, “Faşizm bizleri de ateşe vermeden bu ortaçağ zihniyetini topraklarımızdan defetmek zorundayız” dedi.

Sivas Katliamı’nın 23. yıldönümünde yaptığı açıklamada, Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını yapanların AK Parti iktidarı döneminde ödüllendirildiğini kaydeden Canpolat, “Canlarımızı diri diri yakanlara avukatlık edenler, AKP kadrolarında milletvekili, il başkanı, belediye başkanı olarak karşımıza çıktı. Katliamın kilit ismi olarak nitelendirilen, dönemin Refah Partili Sivas belediye meclisi üyesi, Interpol raporuyla aranmasına rağmen, yıllardır Sivas’ta yaşadığı 2011’de ölünce ortaya çıktı.  Sivas Katliamı davası zamanaşımına uğradığında dönemin Başbakanı Erdoğan, ‘Milletimize hayırlı olsun’ diyerek canlarımızın aziz ruhlarına ve binlerce sevenine adeta hakaret etti. Sivas Katliamı davasıyla ilgili zamanaşımı kararı Anayasa Mahkemesi’ne götürüldü fakat Anayasa Mahkemesi üyelerinden biri de katliamcıların eski avukatı çıktı. Önce dünyanın gözü önünde katliam yaptılar daha sonra da kendilerini yargılaması gereken mahkemelere atandılar. 23 yıl önce katliama göz yumanlar, bugün de katillerin avukatlığını yapmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“Acıları dün gibi yüreğimizde yanan canlarımız, dostlarımız, için tam 23 senedir adalet arıyor, katliamcıların yargı önünde hesap vermesi için mücadele ediyoruz” diyen Canpolat, Türkiye’de gericiliğin ve yobazlığın hedefi olan herkesin bir ve beraber olup devletleşen faşizme karşı birlikte mücadele etmesi gerektiğini ifade etti.  Canpolat, şöyle devam etti:

“Tek suçları memleketini ve insanlarını sevmek olan güzel insanları dün diri diri yaktılar bugün de teker teker hapse atıyorlar. Madımak Oteli’nin içerisinde ölümle yaşam arasında kalan o güzel insanların yerinde bugün bizler varız. Faşizm bizleri de ateşe vermeden bu ortaçağ zihniyetini topraklarımızdan defetmek zorundayız.

Bugün her dönemden daha fazla barışa, eşitliğe, laikliğe ve cumhuriyet değerlerini sahip çıkma günüdür. Bu ülkede saltanatı kaldıran kadroların devamı olarak haramilerin ve saltanat sevdalıların da düzenini yıkacağız.

Sivas’ta 33 ilerici ve demokrat aydınımızı katledenlere karşı mücadele etmeye devam edecek; onların bizlere bıraktığı düşünceleri yaşatacağız. Kuşaktan kuşağa sürecek bu mücadelede onların sözleri, türküleri ve düşünceleri yolumuzu aydınlatacak. Bir kez daha yitirdiğimiz güzel insanların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor; her birine Allah’tan rahmet diliyorum.

Türkiye’de bir daha asla Sivas olmayacak, faşizme geçit vermeyeceğiz.” (ANKA)

(TA/ORH)

Günün Diğer Haberleri