-KAPIDAN ÖDEMEDEKİ ALIŞVERİŞE YENİ DÜZEN

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, internetten ya da telefonla yapılan alışverişlerdeki dolandırıcılık vakalarına ilişkin, “ Mesafeli sözleşmeler alanında, kapıda ödeme yöntemiyle yapılan alışverişlerde tüketiciler tarafından ödeme yapılmadan önce ürün kontrolünün yapılması hususunda gerekli tedbirlerin alınması amacıyla konu değerlendirilerek ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşülmektedir” dedi.

EKONOMİ - 2016-07-02 14:10:55

ANKARA (ANKA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, internetten ya da telefonla yapılan alışverişlerdeki dolandırıcılık vakalarına ilişkin, “Mesafeli sözleşmeler alanında, kapıda ödeme yöntemiyle yapılan alışverişlerde tüketiciler tarafından ödeme yapılmadan önce ürün kontrolünün yapılması hususunda gerekli tedbirlerin alınması amacıyla konu değerlendirilerek ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşülmektedir” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu’nun uzaktan alışverişlerde kapıdan ödeme esnasında yaşanan dolandırıcılık vakalarına ilişkin soru önergesini yanıtladı.

Bakan Tüfenkci, mesafeli sözleşmeler sektöründe sıklıkla gönderilen malın ayıplı olması, cayma hakkının kullandırılmaması, cayma hakkı kullanılan durumlarda bedel iadesinin yapılmaması, satıcı veya sağlayıcıya ulaşamama gibi sorunlarla karşılaşıldığını söyledi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, tüketici mağduriyetlerinin oluşmadan önlenebilmesi amacı ile sektör temsilcileriyle çalıştay ve toplantılar yapıldığına işaret ederek, “Mesafeli sözleşmeler alanında, kapıda ödeme yöntemiyle yapılan alışverişlerde tüketiciler tarafından ödeme yapılmadan önce ürün kontrolünün yapılması hususunda gerekli tedbirlerin alınması amacıyla konu değerlendirilerek ilgili kurum ve kuruluşlarla görüşülmektedir” dedi. (ANKA)

(MG/ORH)

 

Günün Diğer Haberleri