-ONLARCA ABD DİPLOMATINDAN OBAMA’YA BİLDİRİ: ESAD’A SALDIRMALIYIZ

Suriye iç savaşı 5’inci yılında da devam ederken çok sayıda ABD diplomatının imzasıyla ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye politikasını sertçe eleştiren bir bildiri gönderildi. Bildiride imzası bulunan, Dışişleri Bakanlığı’nda görevli 51 diplomat, Obama’nın Suriye’deki ateşkes politikasını eleştirirken Suriye Başbakanı Beşar Esad’ın kontrolündeki ordulara askeri harekat yapılması gereğini savundu.

DÜNYA - 2016-06-17 17:19:08

-ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan 51 diplomat, ABD Başkanı Barack Obama’ya, Suriye politikasını sert dille eleştiren ve politikayı değiştirmeye çağıran bir bildiri gönderdi. Bildiride ABD’nin askeri güçlerini, Suriye Rejim Güçleri’ne karşı kullanması gerektiği belirtiliyor.

NEW YORK(ANKA) - Suriye iç savaşı 5’inci yılında da devam ederken çok sayıda ABD diplomatının imzasıyla ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye politikasını sertçe eleştiren bir bildiri gönderildi.  Bildiride imzası bulunan, Dışişleri Bakanlığı’nda görevli 51 diplomat, Obama’nın Suriye’deki ateşkes politikasını eleştirirken Suriye Başbakanı Beşar Esad’ın kontrolündeki ordulara askeri harekat yapılması gereğini savundu.

New York Times gazetesine bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisince verildiği belirtilen bildiride Obama’ın Suriye politikası sert dille eleştirildi ve Esad’ın ordularına aktif müdahale istendi. Bildiride Obama yönetiminin Esad’ı destekleyen Rusya ile ateşkes sağlamaya ve diplomatik çözüm yolları aramaya yönelik politikaları eleştirilirken, ateşkesi ihlal eden Esad’ın ordularına harekat yapılmadıkça Şam yönetiminin Suriyeli muhaliflerle masaya oturmak için baskı hissetmeyeceği öne sürüldü.(ANKA) (DÇ/ORH)

Günün Diğer Haberleri