-FELLUCE’DE IŞİD BAYRAKLARI İNDİRİLİYOR

-Irak’ta ABD’nin öncülüğündeki koalisyonun hava desteğiyle sürdürülen Felluce operasyonu sırasında Irak güçlerinin kentteki kaymakamlık, polis, istihbarat ve ilçe meclisi binasını kurtardığı bildiriliyor.

DÜNYA - 2016-06-17 17:19:07

FELLUCE (ANKA) - Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Felluce'nin merkezindeki IŞİD bayrakları indirildiği bildiriliyor. Başkent Bağdat’ın 50 kilometre batısındaki Felluce’yi IŞİD’ten geri almak için ABD’in öncülüğündeki koalisyon uçaklarının yoğun bombardımanıyla desteklediği Irak ordusu operasyonlarını sürdürürken bazı önemli binaların geri alındığı da açıklandı.

Rûdaw, IŞİD’in 2014 yılının başlarında ele geçirdiği Felluce’yi kurtarmak için 23 Mayıs’ta Irak ordusu, Şii milisler ve Sünni aşiret milislerince başlatılan Felluce operasyonunun devam ettiği kentte şiddetli çatışmaların yaşandığını ve IŞİD mensuplarının kayıplar verdiğini duyurdu.

Felluce Operasyonlar Komutanı Abdulvahap es-Saadi de, yaptığı açıklamada, Irak güçlerinin Felluce'deki kaymakamlık, polis, istihbarat ve ilçe meclisi binasını kurtardığını belirtti. (ANKA)

(CN/HND)

Günün Diğer Haberleri