-SARRAF’IN AVUKATI TEMYİZE GİDECEK Mİ?

- ABD’de ünlülerin avukatı olarak tanınan Sarraf’ın avukatı Ben Brafman’ın, 50 milyon dolarlık kefalet talebinin reddedilmesi üzerine temyize gidip gitmeyeceği merak ediliyor. “Amerikan filmlerindeki gibi” savunmasının yetmediği, “kariyerinin en ciddi yenilgisine uğradığı” düşünülen Brafman, karar için “Çok büyük hayal kırıklığına uğradık” dedi.

DÜNYA - 2016-06-17 17:19:07

- Uzmanlar, Brafman’ın temyiz başvurusunda bulunması halinde, iddia makamıyla müvekkilinin daha az ceza alması yönünde uzlaşması için bazı avantajlarını yitirebileceğini belirterek, “Bu riski alamaz” görüşünü dile getirdiler.

NEW YORK (ANKA) - ABD’de tutuklu bulunan İran kökenli Türk işadamı Rıza Sarraf’ın  50 milyon dolarlık kefalet talebinin reddedilmesinin ardından ünlü avukatı Benjamin Brafman’ın karar için temyize gidip gitmeyeceği merak konusu. Kefalet duruşmasında yaptığı “Amerikan filmlerindeki gibi” savunmaya rağmen “kariyerinin en ciddi yenilgisine uğradığı” düşünülen Brafman, Amerika’nın Sesi’ne (VOA) yaptığı açıklamada “Çok büyük hayal kırıklığına uğradık” dedi.

Rıza Sarraf davasını çok yakından izleyen ve yayınladığı belgelerle dikkat çeken Amerika’nın Sesi (VOA), Sarraf’ın kefalet talebinin reddedilmesine ilişkin haberlerinden birinde “ABD’nin en önemli ceza avukatlarından biri olarak kabul edilen Benjamin Brafman, Rıza Sarraf’ın kefalet davasında New York Güney bölgesi Başsavcısı Preet Bharara karşısında kariyerinde en ciddi yenilgilerinden birine uğradı” yorumunu yaptı.

-“ÜNLÜLERİN AVUKATI BU KEZ BAŞARAMADI”

Haberde ünlülerin avukatı olarak bilinen Brafman’ın, şimdiye kadar aralarında mafya ailesi üyeleri, siyaset, spor, iş ve sanat dünyasının ünlülerin bulunduğu tanınmış kişilerin savunmasını astronomik ücretler alarak üstlenen Brafman’ın savunduğu ünlülerin bir kısmını şöyle sıralandı:

“IMF eski başkanı Dominique Strauss-Kahn, sanatçı Michael Jackson, siyasetçi Carl Kruger, rap yıldızı Jay-Z, hip hop yıldızı Sean Combs, sporcu Plaxico Burress, gece klübü işletmecisi Peter Gatien, 16 yaşında cinayet işleyen bebek yüzlü katil olarak bilinen Daphne Abdela, Gambino mafya ailesinden Sammy Gravano, kanser ilacının fiyatını bir gecede 5 bin dolara çıkartan girişimci Martin Shkreli.”

VOA, ünlüleri savunduğu davaların çoğunda müvekkillerinin kefaletle serbest kalıp tutuksuz yargılanmasını sağlayan Brafman’ın birlikte çalıştığı tecrübeli ekibe rağmen aynı başarıyı Sarraf davasında gösteremediğinin altını çizdi.

-“DURUŞMADA YAPTIĞI SAVUNMA İZ BIRAKTI”-

Avukat Brafman, Sarraf’ın New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde 2 Haziran’da yapılan kefalet duruşmasında yaklaşık bir saatten fazla süren savunmasıyla tüm dikkatleri üstüne çektiğini anlatan VOA, Brafman için medyada "Amerikan filmlerindeki gibi savunma yaptı” yorumlarının yapıldığını, savcının performansının ise yetersiz bulunduğunu anımsattı.

-BRAFMAN’IN AÇIKLAMASI: SONUNA KADAR SAVUNACAĞIM-

Bu arada, Sarraf’ın avukatı Brafman, VOA’nın kefalet kararının açıklanmasının ardından sorduğu soruları şirketinin kurumsal iletişimcisi aracılığıyla gönderdiği bir basın bülteniyle yanıtladı.

Brafman, “Sarraf’ın kefaletle serbest bırakılmaması kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Hakim Berman’ın bugün aldığı karardan çok büyük hayal kırıklığına uğradık” karşılığını verdi.

Sarraf’ ın ‘suçsuzluğuna’ vurgu yapan Brafman,"Suçsuz olduğuna inandığımız Sarraf’ı sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Mahkemenin almış olduğu kefaletle serbest bırakılma kararını dikkatli bir şekilde, ‘acaba temyize başvurabilir miyiz?’ diye inceliyoruz" yanıtını verdi.

Bunun ardından VOA, Brafman’ın “Temyize gidecek misiniz?” sorusuna da kısaca, “Evet” cevabını verdiğini de yansıttı.  

-HUKUKÇULAR: BRAFMAN, TEMİZE GİTME RİSKİNİ ALAMAZ-

Ancak VOA’nın, görüşüne başvurduğu hukukçular ise yargıcın kararından sonra, Brafman’ın söylediği gibi temyize başvurmayacağı görüşündeler. Bu hukukçular, ünlü avukatın kariyerinde önemli bir yenilgiye uğradığını düşünüyorlar.

Uzmanlar, Brafman’ın temyiz başvurusunda bulunması halinde, iddia makamıyla müvekkilinin daha az ceza alması yönünde uzlaşması için bazı avantajlarını yitirebileceğini belirterek, “Bu riski alamaz” diye konuştu.(ANKA)

(CN/ORH)

Günün Diğer Haberleri