-ALMANYA’DA ÇOCUK GELİNLERE GEÇİT YOK!

-Almanya’ya sığınan mültecilerin arasındaki 18 yaşından küçük çocukların evlendirilmesi ve çok eşlilik ülkedeki çocuk gelin sayısının artmasına neden oldu. Alman Adalet Bakanı Heiko Mass “kültürel kökenlerin ya da dini inançların kanunların üstünde olmayacağını” söyleyerek çocuk gelinlerin ve çok eşliliğin uygun görülmeyeceğini belirtti.

DÜNYA - 2016-06-15 17:25:08

-Almanya’da sığınmacıların arasındaki çocuk gelinlerin ve çok eşliliğin Alman Hukuku’na uygunluğu tartışılırken Alman Adalet Bakanı Heiko Maas, “kültürel kökenlerin ya da dini inançların kanunların üstünde olmayacağını” ifade etti.

 BERLİN(ANKA)-Almanya’ya sığınan mültecilerin arasındaki 18 yaşından küçük çocukların evlendirilmesi ve çok eşlilik ülkedeki çocuk gelin sayısının artmasına neden oldu. Alman Adalet Bakanı Heiko Mass “kültürel kökenlerin ya da dini inançların kanunların üstünde olmayacağını” söyleyerek çocuk gelinlerin ve çok eşliliğin uygun görülmeyeceğini belirtti.

Heiko Maas, sığınmacıların gelmesiyle Almanya’da artış gösteren çok eşlilik ve çocuk evliliği meselesi hakkında Bild’e konuştu. Maas, “Hiç kimse kültürel kökenlerini ya da dini inançlarını kanunlarımızın üzerine koyamaz. Herkes kurallara ve kanunlara uyacak, burada doğmuş ya da doğmamış olsun” diyerek bunların Almanya tarafından kabul edilmeyeceğini belirtti.

-“SADECE BAVYERA’DA 550 KIZ ÇOCUĞU EVLENDİRİLDİ”-

Bunlarla birlikte Bild gazetesi, Rusya medyasında da yankı bulan haberinde sığınmacılar arasındaki çocuk gelinlerle ilgili sayı verdi. Verilere göre sadece Bavyera eyaletinde 18 yaşından küçük 550 kız çocuğunun evlendirildiği aktarıldı.(ANKA)(DÇ/ORH)

Günün Diğer Haberleri