-ABD’DE YARGILANAN OYUNCU ERDAL KUYUMCU, SAVCILIKLA ANLAŞTI

-Türk kökenli ABD vatandaşı eski oyuncu Erdal Kuyumcu’nun, savcılığa işbirliği yaptığı kişileri açıklaması sonrasında cezasında büyük bir oranda indirime gidileceği belirtiliyor.

DÜNYA - 2016-06-15 17:25:07

NEW YORK(ANKA) – Türkiye’de Sarraf davasının olası seyrine ilişkin soru işaretleri sürerken Türk kökenli oyuncu ve işadamı Erdal Kuyumcu’nun, İran’a uygulanan ambargoyu ihlal ederek havacılık ve füze yapımında kullanılan nikel kobalt metal tozu sattığı iddiasıyla New York’ta yargılandığı davada savcılığıyla anlaşarak suçlamaları kabul etmesi dikkat çekti.

ABD vatandaşı olan 44 yaşındaki Kuyumcu’nun yargılandığı davaya ilişkin son gelişmeleri duyuran Amerika’nın Sesi’ne göre, (VOA), New York’ta Brooklyn Bölgesi Federal Mahkemesi’nde görülen duruşmasında Kuyumcu, hakim Dora Irizarry’ye, savcılıkla anlaşıp kendine yöneltilen suçlamaları kabul ettiğini beyan etti.

VOA, Kuyumcu’nun, savcılığa iş birliği yaptığı kişileri açıklaması sonrasında cezasında büyük bir oranda indirime gidilmesi beklendiğini belirttiği haberinde Kuyumcu’nun alacağı cezanın ise Brooklyn Federal Mahkemesi’nde 21 Ekim’de yapılacak karar duruşmasında belli olacağını kaydetti.

-MART AYINDA TUTUKLANMIŞTI-

Haberde sanat çalışmalarına son yıllarda ara veren Kuyumcu’nun kurduğu New York merkezli “Global Metallurgy LLC “ şirketi ile iş dünyasına atılarak  metal ticareti yapmaya başladığı belirtilirken “Kuyumcu, İran’a uygulanan ekonomik yaptırımları ihlal ettiği ve izinsiz bir şekilde İran’a Türkiye üzerinden füze yapımı, havacılık ve nükleer uygulamalarda kullanılan kobalt ve nikel metal tozu sattığı iddiasıyla geçtiğimiz Mart ayında New York’ta tutuklanmıştı” denildi.

-KEFALETLE TUTUKSUZ YARGILANIYOR-

Bu arada Kuyumcu’nun, avukatları tarafından mahkemeye yapılan başvuru sonrası kefaletle ev hapsinde tutuksuz yargılanmasına karar verildiğine dikkat çekildi. (ANKA)

(CN/ERD)

Günün Diğer Haberleri