MEB'in Rotasyon Gündemi Var mı?

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık yaptığı açıklamada;Meb'in Rotasyon Gündemi Var mı? diye sordu

SENDİKA - 2016-06-14 16:29:41

Eğitim Haberci Özel Haber-14 yıllık siyasal iktidarın yönetim anlayışı, deneme yanılma yöntemi ve toplum mühendisliği olarak kendini göstermektedir.


MEB içerisinde yapılan tahribatın fotoğrafı kayıp nesiller olarak su yüzüne çıkmaktadır. Kaba kuvvete varacak şekilde savunulan 4+4+4 eğitim sisteminin iflası ile başka bir sayısal toplam 3+3+3+4 olarak kamuoyuna dayatılmaya başlamıştır.Şunu çok rahat ifade edebiliriz ki bilimsel olmayan hiçbir sistem Eğitim'de başarı elde edemez.
Son yıllarda artarak devam eden kamu sitelerinin büyük bir kısmı adeta bakanlığın anket siteleri gibi çalışmaktadır.Gayrı resmi taslaklarla toplumu hazırlık aşamasına getirip nabız ölçülüyor, tepki yoksa gayrı kısmı atılıp resmi açıklama getiriliyor.


"İlk etapta çalıştığı kurumda veya eğitim bölgesinde 10 yılını dolduran öğretmenler rotasyona tabi tutulacak. Sonra 8 ve 6 yıl şeklinde devam edecek. Bakandan onay bekleyen son çalışmaya göre, protestolarla gündeme gelen proje okullarda görev alan öğretmenler de rotasyona uğrayacak. Ancak bu okullarda görev almak isteyen öğretmenler, buralara tayin talebinde bulunamayacak. Söz konusu okullarda görev alacak öğretmenlerin ataması doğrudan milli eğitim bakanı tarafından gerçekleştirilecek." şeklinde haberlerle öğretmenlerin zaten tüketilmiş motivasyonları adeta yok ediliyor.


Rotasyon, öğretmenler için gerçekten gerekli midir? Bilimsel açıdan bakacak olursak, eğitim bir süreç işidir ve bunun en önemli öznelerinden biri de öğretmendir.Hali hazırda zaten öğretmenlerin yapmakla hükümlü oldukları zorunlu hizmetleri vardır.Yani rotasyon kavramı yabancı oldukları bir durum değildir; ancak öğretmenleri göçebe duruma getirmek zaten sallanmakta olan Eğitim sistemine büyük bir darbe daha vuracaktır.
Eğitim İş olarak, dün olduğu gibi bugünde yarında her türlü hukuksuzluğun ve metazori uygulamaların karşısında olduğumuzu belirtiyor, bu durumla ilgili demokratik ve meşru mücadelemizi sonuna kadar vereceğimizi kamuoyuna saygı ile bildiriyoruz.

Mehmet Balık 

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı

Günün Diğer Haberleri